Táskák az őszi szezonra
  2024-10-18 13:32:42

Táskák az őszi szezonra

Vannak dominánsabb színek, fazonok, amelyek egy-egy évszak táskadivatját jobban meghatározzák. Az anyagok terén, a kialakításban vagy a szerkezetben is mindig vannak újítások. Nézzük, melyek az idei őszi táska trendek!

Őszi divatszínek

Talán, ami a leginkább hangsúlyos és változékony a divat világában az a színek használata. Minden szezonnak megvannak a divatszínei, amelyek meghatározóak az adott évszakban. Ettől izgalmasabbá válhat az összeállításunk, főleg, ha élénkebb, különlegesebb színekről van szó. Arra persze figyeljünk, hogy ha ízlésünkkel, vagy az alap ruhatárunkkal nem harmonizál egy adott szín, akkor csak a divat kedvéért ne erőltessük. Fontos, hogy egyéniségünk és stílusunk azonosulni tudjon a kiszemelt divatszínnel, különben előfordulhat, hogy diszharmonikus képet sugallunk egy nem hozzánk illő darabbal. A táskadivatba is beszivárognak ezek a divatszínek, nézzünk is meg néhányat!

A szezon egyik meghatározó divatszíne, a tűzvörös például lehet egy ilyen „kockázatos” szín, hiszen élénksége miatt igen megosztó. A tervezők azért szeretik, mert az intenzív vörös megtöri az ősz egyhangúságát, kissé élénkebb, élettel telibb hangulatot sugároz. Egy biztos, hogy ezzel a merész színnel garantáltan magunkra irányítjuk a figyelmet!

piros női táska

Jóval simulékonyabb és kevésbé feltűnő őszi divatszín a telített barna, amely tulajdonképpen egy vörössel átszőtt rozsdás árnyalatba megy át. A barna női táskák egyébként is tökéletesek ősszel egy szép zöld vagy barna kabáttal és a hozzájuk passzoló barna cipővel, vagy bokacsizmával.

barna női táska, barna hátizsák

A jeges színek egy ideje már hódítanak a divat világában, így ebben az évszakban sem ússzuk meg nélkülük. A sarkvidéki kék a szezon egyik legdivatosabb színe lesz. Ez a nagyon finoman telített szín a nyugalom, a lazítás, a pihenés érzetét idézi meg.

Ehhez kapcsolódóan az acélszürke is nagyon menőnek és trendinek számít az idei szezonban. Ez a viszonylag pasztellnek, semlegesnek tartott szín rendkívül elegáns, minden anyaghoz jól megy. Ha pedig ebben a színben választunk táskát, akkor attól függetlenül, hogy hosszú távon társunk lesz, az idei őszi szezon abszolút favoritjaként tekinthetünk rá.

A zöld is az ősz kedvelt színe és most különféle árnyalatai kifejezetten divatszínnek számítanak. Ez a tagadhatatlanul kellemes szín, lehet mély és erős, ugyanakkor élénkebb árnyalatú is. Most ősszel a khaki, az arzén és a smaragd lett a kiszemelt divatszín. A legjobban a semleges színekhez megy, szóval, ha lehet ne essünk túlzásba, ne viseljük pirossal, vagy kifejezetten élénk színekkel.

zöld táska

A fekete örök. Elegáns, határozott és persze mindenhez jól passzol. Ez idén sincs másként, hiszen a fekete kihagyhatatlan ebből a szezonból is. A fekete alapvetően állandó szereplője a kifutóknak, bármilyen anyagról, fazonról, vagy kiegészítőről legyen szó, igazi aduász.

fekete női táska, laptoptáska

Anyagok ősszel

A táskák esetében is mindig vannak újdonságok nemcsak a színek, hanem az anyagok terén is. A klasszikus bőr mellett megjelentek a PVC mentes környezetbarát anyagok, amelyek szinte teljesen összetéveszthetőek a valódi bőrrel.

Klasszikus és időtálló bőr

Ami igazán elegáns és nagyon tartós az a klasszikus és időtálló bőr. Sokan még mindig ragaszkodunk ehhez az anyaghoz, amely valóban jól bírja a strapát. Egy-egy szín lehet, hogy jobban is mutat akkor, ha bőr felületen jelenik meg, például ilyen lehet a barna, vagy a fekete is. A bőr ápolása és tárolása különös figyelmet igényel, ezt azért nem árt, ha mérlegeljük, mielőtt bőr táskát választunk.

Hasított bőr

A hasított bőr, avagy a velúr is valódi bőr, de jóval kényesebb és nagyobb odafigyelést igényel az ápolása. Viszont az idei szezonban nagyon divatos! Barna színben az elegánstól egészen a lazább western-es fazonokig minden kapható és ezek a formák jól variálhatóak egy alap ruhatárral.

PVC mentes környezetbarát anyagok

A mai PVC-mentes anyagból készült táskákat nemcsak a környezetbarát jelleg miatt érdemes választani, ugyanis rendkívül tartósak és stílusosak is. Legyen szó a hétköznapi bevásárlásról, egy elegáns eseményről vagy laza kirándulásról, biztosan találunk olyan táskát, amely tökéletesen illik az adott alkalomhoz.