Wizz Air

Kézipoggyász

Az alapjegy árában egy db kézipoggyász van. Ha ennek mérete 40x30x20 cm-nél kisebb, akkor ingyenesen felvihető az utastérbe és az ülés alatt helyezhető el.

WIZZ Priority vásárlásakor két kézipoggyász garantáltan az utastérben szállítható: egy nagyobb (55×40×23 cm) és egy kisebb méretű (40x30x20 cm) bőrönd, ill. táska.

Ingyenesen felvihetők a gépre továbbá a biztonsági ellenőrzést követően a repülőtéri „duty free” üzletekben vásárolt tárgyak.

Ryanair

Kézipoggyász

Az utasok két kézipoggyászt vihetnek magukkal. A nagyobbik - jellemzően kisbőrönd - mérete max. 55 cm x 40 cm x 20 cm és 10 kg súlyú lehet, a kisebbik lehet kézitáska, laptoptáska stb., melynek mérete max. 40 cm x 25 cm x 20 cm.

Amennyiben nem vásárol elsőbbségi beszállást vagy Plus/Flexi Plus szolgáltatást, a nagyobbik kézipoggyászt valószínűleg felcímkézik a beszállókapunál és díjmentesen a poggyásztérben helyezik el. A kisebb poggyászt felviheti magával az utastérbe. 

Amennyiben elsőbbségi beszállást is vásárol, akkor mindkét poggyászt magával viheti a repülőgépre.

Feladott poggyász

A feladott csomagért fizetni kell. Minden utas legfeljebb két csomagot adhat fel.  A csomagok számát és súlyát a foglaláskor célszerű eldönteni, mert a módosítás vagy reptéri feladás lényegesen drágább.