Utazási tippek utószezonra
  2024-09-27 13:39:44

Utazási tippek utószezonra

Repülős utak

Több olyan hely is van szeptemberben, ahová érdemes elindulni, hiszen még kellemes az idő, meleg van és a tengerbe is be tudunk menni. Számos last minute utat hirdetnek, amelyet kihasználhatunk, ha időben lecsapunk a lehetőségekre. Ha okosan ügyesen pakolunk, akkor akár egy utazótáskával, vagy kabinbőrönddel is utazhatunk, főleg, ha olyan tengerparti utazást tervezünk, ahol még valóban nyárias az idő.

Tunézia

Tunézia

Észak-Afrika igazi gyöngyszeme és az egyik legkedveltebb úti cél ősszel a tengerpartja és történelmi nevezetességei miatt. Tunézia mindössze két óra alatt elérhető repülővel, ráadásul Port El Kantaoui, Skanes és Sousse finom homokos strandjain még októberben is pezseg az élet. Itt remek szállodák várnak minket, a nappali hőmérséklet az őszi hónapokban is 30 fok felett van, a 26-27 fokos tenger pedig bőven tökéletes a fürdésre. Ha pedig egy kis sétára vágyunk, a városközpont, Medina apró szűk utcácskáin és bazáraiban sétálva igazi kincseket találhatunk.

Görögország, görög szigetek

Görögország

Nem csupán a görög szigetek, hanem Görögország fővárosa, Athén is kellemes utazási helyszín szeptember végén. Persze a népszerű görög szigetek is csodás időjárással és kellemes tengeri klímával kecsegtetnek még akár október elején is, hiszen a tenger hőmérséklete is abszolút alkalmas a fürdésre. Fapados járatokkal egyszerűen eljuthatunk a fővárosba és kiszemelt szigetünkre is.

A számos vonzó görög sziget közül Rodosz Európa egyik legnaposabb helyszíne, ezért a Nap szigetének is nevezik. Itt is sokféle, izgalmas programban lehet részünk, mert a tengerparton kívül igazi görög falvak, valamint történelmi látványosságok kavalkádja együtt létezik ezen a szigeten. Éppen ezért a strandolás mellett érdemes felkeresni a festői falvakat, és a történelmi emlékeket. A hosszabb kirándulások kedvelőinek pedig ott a világ legrégebbi parkja, a változatos növényvilágáról híres Rodini, és a színes lepkékkel teli Pillangó-Völgy. A másik napfényes szigeten Krétán pedig a legjobb Aquaparkok október végéig várják a látogatókat. De itt számos izgalmas hajókiránduláson is részt vehetünk és ellátogathatunk a közeli szigetekre. A Knósszoszi palota különleges élményt nyújt a történelem és a kultúra rajongóinak, a kalandosabb programot kedvelőknek pedig érdemes felkeresni a Szamaria-szurdokot.

Mit vigyünk magunkkal egy ilyen utazásra? A tengerparti kiruccanáshoz mindenképpen kell egy jó strandtáska, de ha esetleg tengerparti pikniket tervezünk, akkor egy praktikus hűtőtáska is jól jöhet! Ezek még akár egy kisebb bőröndbe is beleférnek.

Városnézés autóval

Autóval is nekiindulhatunk egy őszi utazásnak, úti célunk lehet a közeli Észak-Olaszország, Toszkána, vagy Ausztria is.

Olaszország, Firenze

Olaszország

A nyári meleg még itt is kitarthat ősszel, ezért nem biztos, hogy óriás bőröndöt kell vinnünk magunkkal. Viszont Milánóban már várhat minket némi eső, esetleg kicsit hűvösebb időjárás. Az esernyő fontos lehet és egy kényelmes átmeneti dzseki, vagy kabát is. Toszkánában még tart a nyár ebben az időszakban, azért valamennyivel alacsonyabb a hőmérséklet. De épp tökéletes városnézéshez! Firenze, Lucca, Siena városai elbűvölnek, sétálhatunk a középkori utcácskákon, számos dómot és történelmi emléket érintve.

Ausztria

Ausztria

Mindig jó ötlet Bécs, hiszen rengeteg program, kiállítás, nevezetesség vár minket. A művészet és kultúra valódi csomópontja ez a város, de gyerekeknek, családoknak is remek szórakozást kínál. Mehetünk a Praterbe, de meglátogathatjuk a Schönbrunni kastélyt is, esetleg beugorhatunk egy időszakos kiállításra. Mindegyik jó ötlet!
Ha szeretnénk eltávolodni Bécstől, akkor Salzkammergut biztosan izgalmas lehetőségeket rejt. Salzburg városa igazi kulturális központ, ahol hosszan elidőzhetünk. Felkereshetjük a népszerű történelmi látványosságokat, vagy hosszú sétát tehetünk az apró utcácskákon, ahol csodás üzletekben vásárolhatunk. Salzburg környéke, Salzkammergut városai is számos programot és látványosságot tartogatnak az utazóknak. Hajózhatunk a Wolfgangseen, vagy felmehetünk a hegyekbe a híres fogaskerekű vasúttal. Hallstatt és környéke pedig nemcsak a szuper kilátásáról ismert, itt ellátogathatunk a környék legnagyobb sóbányájába is.

Nem kérdés, hogy izgalmas utószezonban lehet részünk, úgyhogy pakolásra fel!