Színes iskolai kiegészítők
  2024-09-18 00:00:00

Színes iskolai kiegészítők

Hoztunk néhány ötletet iskolai kiegészítőkre, amelyek praktikusak, motiválóan hatnak és feldobják a sulis hétköznapokat!

Színes és praktikus sulis kiegészítők

Esernyő

Bár a gyerekek esetében a legkézenfekvőbb megoldás esős időben az esőkabát és gumicsizma párosítás, nem árt, ha kéznél van egy esernyő is. Ernyővel közlekedni kicsit nehézkesebb, de nem ördöngösség. Sokat számít, ha a zuhogó esőben a kabáton kívül még egy további “réteg” óv bennünket. Az őszi időjárás kiszámíthatatlan, hirtelen fordulhat borúsra az idő, egy összecsukható, kis méretű esernyő azonban még az iskolatáskában is elfér, ha hirtelen leszakadna az ég. A szürke időben fontos a láthatóság, ezért válasszunk minél élénkebb színű, akár fényvisszaverős csíkokkal ellátott esernyőt a gyerekek számára is.

esernyő

Övtáska a nagy szünetre

Melyik gyerek ne várná a nagy szünetet, amikor végre kedvére izeghet-mozoghat és játszhat? De hova tegyék ilyenkor a zsebkendőt vagy a pénzt? A kabát zsebéből könnyen kieshet, ezért praktikus lehet egy kisebb övtáska, amibe belepakolhatja a legszükségesebbeket. Az övtáskát később az őszi kiránduláshoz is használhatja, akár az állatkertbe mennek, akár múzeumba.

Külön tornazsák az edzésre

Ha a gyerek rendszeresen jár edzésre, külön tornára érdemes egy másik tornazsákot is bevezetni a napi rutinba. Amíg kicsik, addig sokkal praktikusabb dupla tornafelszerelést vásárolni, mint állandóan azon aggódni, melyik táskában maradt az edzőcipő vagy a tornanadrág? Ha eleve külön készítjük össze az edzésre szánt felszerelést és az iskolai tornaóra kellékeit, kisebb az esély rá, hogy valami kimarad és nem tud részt venni a foglalkozáson. Válasszunk jól megkülönböztethető mintájú vagy színű tornazsákot, így biztosan nem keveri majd össze, mikor melyiket vigye magával.

Plusz tolltartó a rajzeszközöknek

Ahány tanító néni, annyi féle tolltartó preferencia. A gyerekek igényeiről nem is beszélve. Legyen kinyitható, de ne guruljanak belőle szanaszét a ceruzák. Legyen jól rendszerezett, hogy könnyen megtalálják a ceruzát, tollat, ne a keresgéléssel menjen el az idő. A rajzórára vagy csak a szünetre pedig jól jönne néhány színes filc, illatos radír és persze a kedvenc mesefigurás toll. Miért vennénk el a gyerek kedvét a tanulástól? Az egyik tolltartóban érdemes tárolni azokat az eszközöket, amelyeket az órán is gyakran használ, egy másikba pedig mehet az összes színes kiegészítő, ami a kreativitásához és az önkifejezéséhez szükséges.

övtáska, uzsonnás táska

Uzsonnás táska

Lehet, hogy eleinte úgy gondoltuk a hátizsákba befér az uzsonna is, ám a gyakorlat már egészen mást mutathat. Sokkal praktikusabb a tízórait és az uzsonnát külön csomagolni, így a könyvek, füzetek se veszik át a szendvics illatát és arra is kisebb az esély, hogy a tea áztassa el a táska beltartalmát. Az uzsonnás táskákból is találunk kisebbet, nagyobbat. Sokkal praktikusabbak, mint a dobozok és a legtöbb már hűtőtáskaként is funkcionál, így azon sem kell izgulnunk, hogy megromlik a szendvics a nap folyamán. A modernebb változatok már BPA mentesek, így a környezet terhelésében is sokkal kisebb szerepet játszik, mint a zacskók, eldobható kiegészítők, ráadásul minden egy helyen van, ami az étkezéshez szükséges.

DIY tanulást segítő dekor otthonra

A tanulás elmélyítése otthon történik, ezért fontos, hogy az iskolás gyereket körülvevő tárgyak, kiegészítők is segítsék a tanulást.

Falitábla

A színes falitáblák nem csak esztétikus dekorációk, hanem a tanulást is támogatják. Praktikus lehet egy parafatábla, amit akár minden évszakhoz vagy ünnepkörhöz magának díszíthet fel a gyerek. A tábla mindig szem előtt van, így csak rá kell pillantani, milyen órái lesznek másnap. Kitűzheti ide az iskolán kívüli programokat vagy a fontos dátumokat, mint amilyen a barátok születésnapja is. Felkerülhetnek a táblára az emlékek, mint egy őszi falevél vagy préselt virág, de akár a szülinapi, vagy a halloween meghívók is.

diy home dekor

Mappák, színes jelölők

A színek serkentik a memóriát, mivel a vizuális ingerek sokak számára megkönnyítik az emlékezést. Próbáljuk ki, hogy a tanuláshoz témánként különböző színű kihúzófilceket vagy jelölőket használunk.

A színek a rendszerezésben is segítenek, ami szintén könnyíti a memorizálást, tanulást. A színes mappákban elkülöníthetjük a különböző tantárgyakhoz kapcsolódó jegyzeteket, külön feladatlapokat, színezőket. Ha már idegen nyelvet is tanul a gyerek, akkor rengeteg külön papírlappal számolhatunk, amit az órákon kapnak majd. Egy új nyelv elsajátításánál praktikus, ha a különböző nyelvtani részeket vagy a témához kapcsolódó szóanyagot rendszerezve tároljuk.