Készletkisöprés! Akár 30-40%-os kedvezmények! Megnézem az akciókat!

Miért szeretünk táskát venni?
  2023-01-27 16:44:39

Miért szeretünk táskát venni?

Sokan úgy tartják, hogy a táskavásárlás is egyfajta gyűjtőszenvedély vagy mánia. Pedig egy jól megválasztott kiegészítő nem csak feldobja a kinézetünket, de tükrözi a stílusunkat és egyedivé varázsol bennünket, ráadásul nőket és férfiakat egyaránt. Mint a kiegészítőknél általában, a táskák esetében sem mindegy, hogy milyen testalkathoz, milyen napszakban, milyen alkalomra és milyen méretűt választunk. Például egy vékony hölgy esetében éppolyan furcsa egy ormótlanul nagy táska, mint egy teltebb hölgy esetében, egy pici táska.
De akkor mégis miért vonzóak annyira a táskák, miért nem elégszünk meg egy darabbal, ha megtaláltuk a megfelelőt?

A női táskák mindig rengeteg dolgot rejtenek.

Kezdjük az elején


A táska az egyik legfontosabb kiegészítőnk, mert napközben vagy egy utazás alkalmával minden olyan hasznos és értékes tárgyunkat bele tudjuk tenni, amire szükségünk lehet. Már a civilizáció korai szakaszában készítettek kisebb zsákokat, később pedig megjelentek a férfiak által használt erszények, és a ruhákon a zsebek, amelyek hasonló célt szolgáltak, mint az erszények. Ezeket később a nők is átvették, azonban a ruhájuk alá rejtették, majd ahogy a női divat alakult, a szép, elegáns, kifinomult ruhák megjelentek, amely alatt már nem lehetett elrejteni, megjelentek a mai értelemben vett első női táskák a 17-18. században. Később az ipari forradalom hatására a gyártók egyre több verziót alakítottak ki, és a 20. században, ahogy a divat robbanásszerűen változott, úgy egyre több táskára is igény volt. A táskadivat egyik legforradalmibb változtatása Coco Chanel nevéhez fűződik, aki rájött arra, hogy ha a táskára egy hosszabb fület illesztünk, akkor rá tudjuk akasztani a vállunkra, vagy át tudjuk vetni keresztben, és így a nők mindkét keze szabadon maradhat.

A npi táska, amely eseményekre tökéletes választás,

Szín, forma, méret, funkció és márka?


Megannyi szempont, amely mind befolyásolja a választásunkat. Bár az eredeti funkciója az, hogy tároljuk benne a dolgainkat, mégis sok esetben a divat felülírja ezt, így találkozhatunk olyan táskákkal, amelyek már elveszítették a funkcionalitásukat, hiszen még a kulcsunk vagy a telefonunk sem fér el benne kényelmesen, de egy bizonyos eseményen tökéletes kiegészítője az adott viseletnek.
Ha megkérdezzük az embereket, hogy milyen az ideális táska, garantáltan változatos válaszokat kapunk. Lesz olyan, akinek csak a nagyméretű táska vált be, amibe belefér az esernyő, a termosz, és megannyi apróság.
Aki magával hordja a laptopját, biztosan rendelkezik egy laptop táskával, vagy egy olyan hátizsákkal, amibe ez is belefér. A kisebb táskák tulajdonosai arra esküsznek, hogy ez a legpraktikusabb és legalább nem lehet úgy megtölteni, hogy nehézséget okozzon a cipelése.

Az igazán praktikus laptoptáska, amelyben védve van a laptopod.


Egy szó, mint száz, hogy mikor melyik a legideálisabb táska, azt mi magunk tudjuk eldönteni. Tegyük most fel, hogy már döntöttünk, kiválasztottuk a hőn áhított táskát, amit munkábajárás alkalmával használunk hétköznapokon. Itt jön be egy másik fontos tényező. Nem biztos, hogy ugyanaz a táska illik minden öltözékünkhöz. Persze, ha klasszikus színeket választunk, mint a fekete, bézs vagy a barna, akkor nagy eséllyel szinte bármelyik ruhánkhoz megfelelő lesz, de egy másik fontos tényezőről sem szabad megfeledkezni: nem minden táska alkalmas minden eseményre, helyszínhez. Például színházba vagy étterembe nem megyünk hátizsákkal, de ez fordítva is igaz, kirándulni sem egy borítéktáskával indulunk el. Ez egyértelmű választ ad arra a kérdésre, hogy miért van szükségünk több táskára.
Hiába szeretjük az elérhető árú termékeket, különösen a divatban, egy idő után bosszantóvá válhat, ha szembe jön velünk a saját szettünk az utcán. Nem kell ahhoz magamutogatónak, lenni, hogy ki akarjunk tűnni a tömegből, legalább egy kicsit. Egy egyedi táskán vagy egyéb kiegészítőn keresztül a személyiségünk egy része is átsejlik.

A táska nem pusztán kiegészítő


Megmutatja a státuszunkat, és azt, hogy milyen stílust követünk. Éppen ezért ahogy változunk, a táskákkal szemben támasztott igényeink is változnak. Amikor kisgyermekkel indulunk el valahová, egy kisebb táska nem elég, hiszen a nekik szánt apróságokat is el kell tenni. Így vagy átváltunk egy nagyobb válltáskára, hátizsákra, vagy több táskát is viszünk magunkkal. Aztán, ahogy nőnek a gyerekek és már saját táskával rendelkeznek, visszatérhetünk a kisebb táskákhoz. Ha szeretnénk megőrizni kedvenc táskánkat és még évekkel később is hordani, érdemes minőségi darabot választani és utánanézni, hogy az adott anyag, amiből készült, milyen tisztítást és ápolást, illetve tárolást kíván.

A táskák tisztítását érdemes gyakran ismételni.