Készletkisöprés! Akár 30-40%-os kedvezmények! Megnézem az akciókat!

Milyen ruhához milyen táska illik?
  2023-01-30 19:10:17

Milyen ruhához milyen táska illik?

A nagy divatházak – még a viszonylag konzervatívnak számító tradicionális márkák is – már egy ideje szakítottak a konvenciókkal, ami a különféle táska-ruha párosításokat illeti. Nehéz eldönteni, hogy ez hatott-e az utcai divatra, vagy éppen fordítva: az utcai divat diktálta egyéni öltözködés szivárgott be a nagymárkák világába. Vitathatatlan tény azonban, hogy a táskákkal kapcsolatos trendek a mai napig meghatározóak bármely divatirányzat tekintetében.

A különböző szetteket feltudod dobni a megfelelő táskákkal.


A mai világban a kreativitás és az egyéni ötletek megvalósítása került középpontba a ruházkodás terén is, éppen ezért nehéz meghatározni mihez mi illik. Inkább az egyéniség és a hozzá társított egyedi stílus az, ami meghatározó, hiszen van, aki menőnek néz ki, akkor is, ha egy elegánsabb táskát párosít sportosabb ruhákkal, de van olyan is, akinek a klasszikus vonalak állnak jobban. Manapság mindenki azt hord, amihez kedve van, és ami szerinte a legjobban kifejezi a lelkivilágát, az életfilozófiáját és az egyéniségét. Meg kell találnunk a magunk útját a divatban is: íme egy kis segítség!


Mit, mivel, hogyan?


Először is mihez kellene a táskának passzolnia? Az első válasz, amit erre a kérdésre adhatunk, az természetesen a cipő. De nézzük csak meg jobban, a cipő és táska passzolása, azaz az egyforma szín, egyforma anyag klasszikus kívánalma már rég eltűnőben van. Talán nagyon szigorú üzleti körökben még tartja magát ez az elképzelés, viszont az utcai divatban már ritkán látunk ilyet. Aztán a cipőn kívül ott van még a kabát, vagy a felsőruházat színe, jellege, amelyhez valóban nem árt, ha megfelelő táskát választunk. A kiegészítők is nagy reneszánszukat élik a kortárs divatban, így akár egy szép kalap, különlegesebb sapka, vagy kesztyű is lehet a párosítás alapja. A színében egyszerű öltözethez például simán mehet egy extravagánsabb, élénkebb színű, vagy különleges formájú táska.

A különböző típusú táskák a mindennapokra és alkalmakra is jó választások.


A klasszikus stílus


A klasszikus ízléssel összeválogatott táska-ruha kombináció az, amelyben teljes az összhang a ruha, a cipő és a kiegészítők között. Akár szürke, fekete, barna az összeállítás, a táska jellege, színe ehhez mérten konzervatív, hagyományos irányvonalakat követ: a színek szépen harmonizálnak, akárcsak a stílusok, és az a szabály is érvényesül, hogy apró vagy nagyobb mintás ruha mellé minta nélküli, homogén felületű táskát válasszunk. Egy biztos: ezzel a párosítással nem lőhetünk mellé, mindig minden alkalomra megfelelő.

Az alkalmi táskák mindig jó választások, mert különleges daraboknak mindig lesz helye a ruhatáradban


Extravagancia, avagy a mix and match


Különösen bánthatja a konvencionális ízlésű emberek szemét, ha például egy ruha kerek, bohókás pöttyei nem harmonizálnak a táska szögletes, katonás rendbe szedett mintázatával, és általában a táska alakja és stílusa is elüt a ruhától. A néhány évvel ezelőtt felbukkant mix and match irányzat képviselői pedig pont ennek, a mondhatni spontán és kreatív káosznak a követőivé váltak, amikor látszólag egymással össze nem illő anyagokat, mintákat és színeket kezdtek hordani és ez meglehetősen különc külsőt eredményezett. Szokatlanul izgalmas kombinációk születtek, születnek így, és ebben az a legszebb, hogy a visszafogottabb megjelenést kedvelők is kísérletezhetnek ezekkel az összeállításokkal, hiszen nem kell feltétlenül a leginkább extrém outfit felé haladni. Viszont, aki ezt az irányzatot követi, az biztosan feltűnést kelt az utcán.

Csak sportosan


A sportos irányzatok most már biztosan nem mennek ki a divatból, maximum az egyes kiegészítők dominanciája változik majd az évek során. A korábban hordott klasszikus laptoptáskákat lassacskán felváltják a laptophátizsákok, amelyek mind az üzleti, mind pedig a sportosabb öltözékekhez is jól mutatnak. Nagy előnyük, hogy a kütyükön kívül sok más dolog is elfér bennük, a hátizsákos verzió pedig még kényelmesebb, viszont öltönyhöz, ha lehet ne vegyük fel, mert csúnyán meggyűrődhet a ruha háta, vállrésze.

Ne feledjük, hogy az övtáska újra divat, akár sportoláshoz, vagy kiránduláshoz, de buliba is nagyon praktikusak ezek a darabok, hiszen, ha nem szeretnénk sok mindent cipelni magunkkal csak az iratainkat és némi pénzt, vagy bankkártyát, akkor mindenképpen jó választás. Ráadásul elég, ha a vállunkra tesszük, vagy átvetjük a mellkasunkon, így nem keltünk klasszikus „hasitasis” benyomást.

A különböző táskák közül célszerű minden alkalomra beszereni egyet.


Tehát tartsuk szem előtt az egyéniségünket, a már kialakított ruhatárunkat, amennyiben táskát választunk, de bocsánatos bűn, ha időnként beleszeretünk egy-két különlegesebb darabba, hiszen biztosan lesz olyan kombináció, amellyel bátran hordhatjuk!