Ha a nő utazik
  2024-05-17 00:00:00

Ha a nő utazik

A hölgyek szempontjából lényegesen nehezebb egy-egy útra pakolni, hiszen összetettebb ruha-kombinációkkal rendelkeznek, mint a férfiak, nem beszélve a kiegészítőkről. Mire és hogyan figyeljünk az elpakolás során? Hogyan rendszerezzük a ruháinkat az utazásra? Összeszedtünk néhány jótanácsot, amelyeket a hölgyek segítségül tudnak hívni.

bőrönd, pakolás, utazás

Rövid utazás: kézipoggyász

Van, aki rövid utazáshoz is feladja a poggyászát, de van, aki praktikusabbnak tartja, ha kézipoggyásszal, kabintáskával indul útnak. Így nem kell az elveszett poggyász miatt aggódnia, vagy várni a poggyász kiadására, hanem egyből kezdődhet a várva várt kikapcsolódás. Sőt, nem kell plusz pénzt fizetni, ráadásul nincs szükség felesleges időt tölteni a feladásra szánt poggyász becsekkolásával és megspórolhatjuk a csomagkiadás mellett töltött időt is. Ha a kézipoggyász mellett döntünk, nem kell az elveszett poggyász miatt aggódni, hanem egyből kezdődhet a várva várt kikapcsolódás.

kabintáska, wizzair méretű táska

A Wizz Air méretű kézipoggyászok biztosan felvihetők a kabinba, ugyanis méretük és formájuk is megfelel a légitársaság előírásainak. Amennyiben ilyen táskát választunk, akkor nem szükséges azzal foglalkozni, vagy esetleg azon stresszelni, hogy vajon elfogadják-e a kézipoggyász méretét.

Hosszúhétvégére akár kocsival, akár repülővel utazunk, bármilyen meglepő, de lehetséges praktikusan pakolni, főleg, ha előre megtervezzük az egyes szetteket, plusz alaposan utána nézünk az időjárásnak. Rövid nyaralásra persze könnyebb felkészülni, mert nem szükséges vastag alapanyagú ruhákat magunkkal vinni. Ilyenkor javasolt könnyű anyagból, például vékony pamutból, vagy lenvászonból készült nadrágokat, ingeket, pólókat, ruhákat viselni. Ha kirándulást is tervezünk, azért érdemes készülni egy zárt, kényelmes sportcipővel, mivel egy szandál, vagy papucs nem igazán alkalmas hosszabb sétákhoz vagy egyenetlen talajhoz. Rosszabb idő esetére egy-egy kardigánt, pulóvert vagy könnyű esődzsekit is bekészíthetünk. A fürdőruhának, strandcuccoknak nem kell nagy hely, a sapkát, kalapot kézben is vihetjük, nem muszáj beleerőltetni a kézipoggyászba. Egy jó kis vászon strandtáska könnyen elfér a csomagban és ha még van helyünk, azaz okosan pakoltunk, akkor egy elegánsabb táska is helyet kaphat még a ruhák között.

Hosszabb utazás: nagyobb bőrönd

Hosszabb utazásra természetesen egy nagyobb méretű, ideális esetben gurulós bőrönd a legjobb megoldás, aki viszont szereti, ha a poggyásza rendezett és egységes, az választhatja a 3db-os bőrönd szettek által nyújtott kényelmet és előnyöket. Ebben a variációban minden utazáshoz szükséges méret megtalálható, mégpedig egyforma fazonban, színben és anyagban. A szettben található legkisebb bőrönd speciális méretének köszönhetően a legtöbb légitársaság fedélzetére felvihető. A közepes és a nagyméretű bőrönd pedig bővíthető, szóval, ha nem korlátoz minket nagyon szigorú súlykorlátozás, akkor még az utazás során vásárolt ajándékoknak is akad hely hazafelé.

bőrönd
Persze a nagyobb méretű bőröndbe jóval kényelmesebben pakolhatunk, nem meglepő, ha a hölgyek többsége ezt a méretet választja. Nem kell lemondani bizonyos ruhadarabokról, illetve a kényesebb anyagú outfitek is biztonsággal pakolhatók, kevésbé gyűrődnek.

Utazási kiegészítők, pipere táskák

Az utazás során a kozmetikai, higiéniai, test és arcápolási termékek, kiegészítők elhelyezése különösen fontos! Senki sem szeretné, hogy a poggyászában található krémek, parfümök, sminkcuccok kifollyanak és összekenjék a ruhákat . Tehát a cél az, hogy biztonságosan, elkülönítve tároljuk ezeket a termékeket. Egy kisebb neszeszer, vagy keményfedeles beauty, azaz kozmetikai táska tökéletes megoldás erre! Természetesen itt is kérdés a méret és az elrendezés. A keményfedeles piperetáskák védik a bennük tárolt krémeket, sminktermékeket, ezért nagyon praktikusak, ráadásul többrekeszes elrendezésűek. Ha nem szeretnénk a bőröndbe pakolni a sminktáskát, akkor a bőröndre helyezve is vihetjük, ugyanis a legtöbb ilyen jellegű nesszeszernek van egy pántja, amellyel a bőröndhöz rögzíthető.

beauty bag, nesszeszer, piperetáska
Hosszabb utakhoz mindig jól jön egy kényelmes, jó kialakítású fejpárna, amely gondoskodik, nyakunk, gerincünk védelméről. Azokra az utazásokra, ahol csak keveset mozoghatunk (például hosszabb repülőutak) mindenképpen szerezzünk be egy minőségi darabot!
Tehát, hölgyek, utazásra fel! Nincs más teendő, mint kiválasztani a megfelelő bőröndöt, táskát és egyéb kiegészítőket, aztán már indulhatunk is!