Vízparti piknik
  2024-06-20 00:00:00

Vízparti piknik

Végre kicsit mindenki maga mögött hagyhatja a rohanós hétköznapokat és a házigazda szerepét sem kell betöltenie senkinek. Bár némi szervezést azért igényel, ha igazán kellemesen szeretnénk érezni magunkat. Nézzük, mi az, amitől a vízparti piknik pihentető időtöltés lesz a stresszes vendégvárás helyett!

Szervezzünk pikniket a vízparton!

Mint minden társasági eseményt, a piknikezést is lehet minimalista vagy akár a gála estek színvonalátj idézően is megszervezni. Ráadásul számtalan szemetgyönyörködtető kiegészítő kapható, amelyek bár valóban praktikusak, nem biztos, hogy mindre szükségünk van ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Érdemes sorra venni a résztvevők igényeit, illetve azt is, ki mit tud hozzátenni a piknikezéshez. Töltsük hát meg a piknik kosarat és irány a vízpart!

piknik kiegészítők

Mibe pakoljunk?

A piknikkosár a klasszikus piknik elengedhetetlen kelléke. Stílusos megjelenésével és praktikus kialakításával nem csak az ételeket és italokat tartja rendszerezve, de egyedi hangulatot is kölcsönöz az eseménynek. A legtöbb piknikkosár már tartalmaz evőeszközöket, tányérokat és poharakat, így csak a kedvenc ételeinket kell hozzáadni, hogy tökéletesen felkészültek legyünk a vízparti kikapcsolódásra.

piknik kosár

A meleg nyári napokon a hűtőtáska a legjobb barátunk. Nem csak az italokat tartja hidegen, de az ételeket is frissen tartja. Válasszunk egy megfelelő méretű és jól szigetelt hűtőtáskát, amelybe belefér minden, amit vinni szeretnénk. Ne felejtsük el a jégakkut sem, hogy minél tovább élvezhessük a hideg italokat!

Egy jól megválasztott strandtáska vagy bevásárló táskahelyet adhat a törölközőknek, naptejnek, újságoknak, könyveknek és egyéb személyes holmiknak. Praktikus, ha vízálló anyagból készült, így nem kell aggódnunk a nedves homok vagy víz miatt.

hűtőtáska, strandtáska, bevásárló táska

Ha nem autóval érkezünk, hanem például biciklivel, akkor érdemes hátizsákba pakolni vagy a bicikli csomagtartójára illeszthető, biciklis táskába.

hátizsák, gyermek hátizsák, rolltop hátizsák

A gyerekek a felnőtteket utánozva, imádnak ilyenkor saját felszerelést vinni. Néhány játékot, színezőt, esetleg kedvenc italukat pakoljuk külön a gyermek hátizsákba, amit maguk hozhatnak a piknikre.

Válasszunk helyszínt!

Ha nincs még bevált helyszín a tarsolyunkban, akkor érdemes egy kicsit utána járni, hogy mit ajánlanak mások a közösségi csoportokban. A legjobb, ha olyan partszakaszt választunk, amely nem zsúfolt, van árnyék, és rendelkezik mosdóval is. Érdemes korán érkezni, hogy jó helyet foglalhassunk. Ha gyerekek is lesznek a pikniken, praktikus helyszín lehet, ahol játszótér is van a parton.

Ha nincsenek fák vagy kevés az árnyék, akkor érdemes magunkkal vinni egy napernyőt vagy könnyen felállítható árnyékolót, esetleg szélfogót. Ne felejtsük el a napvédő krémet, napszemüveget és a széles karimájú kalapokat sem, hogy megóvjuk magunkat a leégéstől, napszúrástól!

Mi kerüljön a piknik kosárba?

A meleg nyári napokon, amikor a hőséget amúgy is csak a vízpart mellett lehet elviselni, senki nem vágyik a konyhába, mint ahogy a nehéz ételekre sem. Egy vízparti piknik már csak ezért is tökéletes program, mert nem igényel órákon át tartó sütés-főzést.

Az étkezéshez válasszunk olyan ételeket, amelyeket melegítés nélkül is lehet fogyasztani, illetve különösebb hűtést sem igényelnek. Szendvicsek, zöldségek, gyümölcsök, sajtok és az aprósütemények mind remek piknik-fogások.

Egyre több helyen elérhetőek tapas és különböző hummus, mártogatós válogatások. Ezekhez már csak friss zöldségre vagy esetleg zöldségchipsre van szükség. Ha tényleg nem szeretnénk az ételek előkészítésével sokat bíbelődni, praktikus megoldás lehet egy gyors bevásárlás indulás előtt. Mivel a piknik az ételek megosztásáról is szól, érdemes úgy választani, hogy mások is biztonsággal fogyaszthassák, gondolva az étel intoleranciákra.

Vizet mindenképpen vigyünk magunkkal, de a gyümölcslevek is üdítőek lehetnek a nagy melegben. Az alkoholos italokat, mint a sör vagy bor, mindenképp érdemes hűtőtáskában tárolni, hogy élvezhető minőségben, (de azért odafigyelve és mértékkel) fogyaszthassuk.

etelek

Szórakozás és kényelem

Végül, de nem utolsó sorban gondoljunk a szórakozási lehetőségekre és a kényelemre is. A jó hangulat hozzájárul a teljes kikapcsolódáshoz. Vigyünk magunkkal labdát, tollast, kártyát vagy akár egy hordozható hangfal is feldobhatja a napot! A kényelem sem elhanyagolható szempont, különösen, ha több órán át maradunk. Érdemes beszerezni egy piknik takarót, amelynek egyik fele műanyaggal vagy fóliával bevont, így nem ragad bele a homok, fű vagy falevél. Vigyünk magunkkal párnákat, amelyekre ülhetünk, könyökölhetünk vagy épp fekhetünk is, kinek mi a kényelmes. Ha pedig igazán komfort fokozatra kapcsolnánk, akkor jöhetnek a szétnyitható horgászszékek és a piknik asztalok, amelyekre biztonsággal helyezhetjük az ételeket, italokat.