Készülődés a fesztiválszezonra
  2024-05-15 09:24:12

Készülődés a fesztiválszezonra

Ezért a fesztivál szettekben is egyre nagyobb hangsúlyt kap a praktikus kiegészítők mellett a divat. A táskák esetében is sok változást figyelhettünk meg az utóbbi évek során. Az övtáskák mellett, fontos szerephez jutottak a tornazsákok és a keresztben átvethető, kisebb táskák. A legújabb trend pedig a testtáska, amely extrán biztonságos még a legnagyobb tömegben is.

Hogyan válasszunk táskát fesztiválra?

Mielőtt belevetnénk magunkat a szórakozásba érdemes átgondolni, hogy a fesztivál ideje alatt milyen programokon fogunk részt venni és ehhez milyen táskára lesz szükségünk. Nem mindegy, hogy csak esténként látogatunk ki egy-egy koncertre vagy több napon át a fesztivál területén tartózkodunk.

Praktikum: minden fontos dolognak bele kell férnie. A belső elrendezés szempontjából választhatunk a zsebes vagy a szabad terű modellek között, attól függően, hogy melyik felel meg jobban az igényeinknek. Ideális, ha a táskában van kártyatartó és kulcstartó zseb is, így ezekhez gyorsan hozzáférhetünk.

Biztonság: a megfelelően zárható zsebek és a strapabíró anyagok segíthetnek abban, hogy az értékeink biztonságban legyenek, és ne kelljen aggódnunk az esetleges lopások miatt.

Kényelem: olyan táskát érdemes választani, amit hosszú ideig is kényelmes viselni. Nem szerencsés, ha a táska pántja túl keskeny, mert egy idő után vágni fogja a vállunkat, karunkat. Akkor is kényelmetlen terhelést jelent a táska tánc közben, ha túlságosan megpakoljuk.

Program: ha több napos fesztiválra indulunk, több táskára is szükségünk lehet. Pl. egy hátizsákra az utazáshoz, egy kisebb méretű kézitáskára a városnézéshez és persze egy övtáskára a bulizáshoz.

Legjobb fesztivál táskák

Övtáska

Az övtáska ideális választás lehet a fesztiválra, hiszen könnyű, kompakt és mindig kéznél van. A legfontosabb iratokat és értékeket, mint például a jegyeket, az igazolványokat és a bankkártyát, könnyen elrejthetjük benne, miközben szabadon táncolhatunk és mozoghatunk. De ugyanúgy helyet kaphatnak benne a fesztiválon elengedhetetlen kiegészítők, mint a kézfertőtlenítő vagy extra zsebkendő, törlőkendő. Teljesen uniszex megoldás, így még azoknak a férfiaknak is praktikus alternatívát jelenthet, akik egyébként csak a zsebükben tárolnák a legfontosabb irataikat vagy bankkártyáikat.

övtáska
Oldaltáska, válltáska

A hosszabb pánttal ellátott női válltáska kényelmes és praktikus választás lehet, különösen azok számára, akik több dolgot szeretnének magukkal vinni. Ezek a táskák általában több rekeszt kínálnak, így könnyen elhelyezhetjük bennük a telefonunkat, a pénztárcánkat, a kulcsainkat és egyéb személyes tárgyakat. Akkor is jó megoldás, ha napközben szeretnénk a fesztivál területén kívül sétálni, így pl. városnézéshez is ideális. Amúgy sem baj, ha több kisebb táska van nálunk, hiszen bármikor bekoszolódhat az egyik vagy tönkre mehet, jobb, ha van alternatív megoldásunk.

Férfiak számára az övtáska mellett az oldaltáska vagy válltáska lehet még praktikus választás a koncertekre. A legszükségesebb dolgok mind beleférnek. A fesztiválszezon után is lehet még használni, jól jöhet hétvégi kirándulásokhoz, utazáshoz vagy városnézéshez.

válltáska

Body Bag

A body bag vagy testtáska, egyre népszerűbbé a fesztiválozók körében. Nem csak praktikus, hanem divatos megoldás is. Ezek a táskák teljesen a testre simulnak, így sokkal nagyobb biztonságot nyújtanak, rajtunk kívül tényleg senki nem férhet hozzá értékeinkhez észrevétlenül. Könnyű velük mozogni és a kezünk is szabad marad mozgás közben.

body bag
Amit inkább ne viseljünk fesztiválon

Vannak azok a táskatípusok, amelyek elsőre praktikusnak tűnhetnek, de valójában rendkívül kényelmetlenek, ha fesztiválozni megyünk. Az egyik ilyen a tornazsák, amelyek az utóbbi években igazi trend darabbá váltak a nyári öltözködésben. A vékony zsinórból készült pánt miatt azonban borzasztó kényelmetlen a viselése néhány óra múltán. Bár vízálló az anyaga, ami lehetne éppen plusz pont is, de pont az anyaga miatt egyáltalán nem szellőzik jól, így a nyári melegben rövid időn belül beizzad alatta a hátunk.
A másik kevésbé praktikus választás a hátizsák. Bár biztosítja a szükséges tárolóteret és kényelmet, ám egyáltalán nem ideális a zsúfolt területeken való közlekedéshez. Hátráltatja a mozgást és zavarhatná a körülöttünk lévőket. Utazáshoz viszont tökéletes lehet, de ha igazán felhőtlenül szeretnénk szórakozni, akkor hagyjuk inkább a sátorban vagy a szálláson a méretes hátizsákokat.