Készletkisöprés! Akár 30-40%-os kedvezmények! Megnézem az akciókat!

Te milyen gyakran raksz rendet a táskádban?
  2023-04-25 09:32:49

Te milyen gyakran raksz rendet a táskádban?

A hölgyek többsége a hétköznapokban nagyobb méretű táskát hord, így abban praktikusan és kényelmesen elférnek a szükséges holmik. Persze gyakran előfordul, hogy a tartalom „túlnő” a táskán. Zsebkendő, fertőtlenítő kendő, iratok, esernyő, akinek kisgyereke van különféle játékok (kisautó, lego figurák etc.) is fellelhetők egy ilyen táskában és még hosszan sorolhatnánk….

Időközönként érdemes rendet rakni táskánkban

A női táska mindent elbír – ahogy szoktuk mondani. De mit bír el valójában, és ki milyen gyakran „kényszerül” rendet tenni benne? Tényleg feneketlen még akkor is, ha kicsi? Ahány nő, annyi táska, annyiféle kiismerhetetlen rendszer és legalább ugyanennyi pakolási módszer. Nézzük most meg, hogy létezik-e az a mítosz, miszerint a női táska feneketlen, és, hogy mi okozza ezt a különleges jelenséget.

Női táska rendszerezésekor érdemes a sminkeket külön kozmetikai táskában tartani

A női táska rejtelmei

A legtöbb nő minden eshetőségre felkészülve egy komplett túlélő készletet tart a táskájában. Mintha állandóan a legszélsőségesebb esetekre készülnénk. Éppen ezért jellemző, főleg, akinek kisgyermeke is van, hogy bizonyos dolgok bekerülnek a táskánkba, aztán valahogy sosem kerülnek ki belőle, csak gyűlnek és gyűlnek mindaddig amíg már tényleg semmit nem találunk meg benne. Ilyenek lehetnek a már említett játékok, de akár egy szép kavics vagy egy különleges formájú faág is simán bekerülhet a táska belsejébe. Feketeöves anyukák talán már bodobáccsal is találkozhattak. Az persze jó, ha gyógyszert is beteszünk fej-, fog-, vagy izomfájdalmakra, egy tasak italport meghűlésre, vagy egy kis probiotikumot, valamint néhány vitamint. Ez még elfogadható és nem terheli a táska tartalmát, de valljuk be őszintén, hogy elég kicsi az esélye annak, hogy szükség lenne még egy váltócipőre, egy sokadik csereharisnyára, vagy akár egy komplett sminkkészletre. Jóval egyszerűbb, ha csak sminkünk frissítéséhez szükséges apróbb tárgyakat (púder, pirosító, rúzs) hordunk magunkkal. Hétköznapokra jobban járunk, ha egy nagyobb űrtartalmú, pakolós táskát rendszeresítünk, amibe több minden belefér, de ezt sem kell teletömni. Az egyterű darabok helyett inkább válasszunk olyan táskát, aminek a belsejében több rekeszt, cipzáras részt találunk. Sőt, az is rendkívül hasznos lehet, ha nemcsak belül, de a külső részén is rendelkezik néhány zsebbel.

Hasznos ha több zsebbel rendelkezik táskánk

Iratok, bankkártyák, kulcsok – fő a biztonság

Vannak bizonyos dolgok, alapvető tárgyak, amelyek nélkül nem indulunk el otthonról. Ilyenek a személyes iratok, a bérlet, kulcs, telefon és nem utolsó sorban a pénztárca. Ezeket célszerű külön tárolni – ezért is érdemes többrekeszes táskát választani – hiszen, ha ellopják az egyiket, például a pénztárcánkat, akkor öröm az ürömben, ha legalább az irataink és a kulcsaink megmaradnak. Jobb, ha ezeket a kényes tárgyakat zárható, zipzáras zsebekben, rekeszekben tároljuk. Egyes táskákban létezik külön lánc a kulcsoknak és ez segít abban, hogy ne kelljen órákig turkálnunk ahhoz, hogy bejussunk a lakásba. Ugyanígy csatlakoztatható irattartó és pénztárca is létezik, érdemes megfontolni ezeket a lehetőségeket is, amikor táskát választunk.

Kulcstartó is praktikus eleme a női táskának

Hogyan, milyen szempontok szerint rendszerezzünk?

Ne érezzük azt, hogy ördögi kör a táskánk rendbetétele! Néhány apróbb kis trükkel és kiegészítővel könnyedén rendet tarthatunk a táskánkban, hiszen nem árt, ha az egyik legfontosabb kiegészítőnkben tudjuk, hogy mit hol keressünk. Ezért lehetőleg hetente egyszer nézzük át a táskánk tartalmát, így megelőzhetjük a kaotikus állapotokat és még időben gátat szabhatunk a kacatok gyűlésének. Szánjunk rá pár percet és nekünk is könnyebb lesz, ha látjuk, hogy minden a helyére került. És ha már a helyekről esik szó, használjunk praktikus kiegészítőket: kis tartókat, műanyag borítékot, apróbb tokokat. Amennyiben szükséges szerezzünk be egy nagyobb táskát. Ha gyakran váltogatjuk a táskáinkat, akkor bizonyos dolgokat (például: zsebkendő, esernyő, sebtapasz, apróbb smink cuccok, nedves törlőkendő), tartsunk minden táskánkban, így azokat nem kell állandóan átpakolni. Fontos a tisztaság a higiénia is, ezért sminkeléshez szükséges eszközeinket, lehetőleg egy külön neszeszerben tároljuk. Nagyon kellemetlen, ha az ecsetek összefogják a táska belsejét, vagy netalán kiömlik a púder. Ezért is jobb, ha a hétköznapokra sötét bélésű, viszonylag könnyen tisztítható táskát választunk.