Készletkisöprés! Akár 30-40%-os kedvezmények! Megnézem az akciókat!

A legfontosabb szempontok egy laptoptáska kiválasztásánál
  2023-04-28 09:46:24

A legfontosabb szempontok egy laptoptáska kiválasztásánál

Napjainkban a laptopok elengedhetetlen részét képezik az életünknek, hiszen azokon nézünk filmet, szörfölünk a neten, e-mailezünk, chatelünk, dolgozunk, vagy épp tanulunk. Nagyon fontos, hogy – főleg a szállításuk során - fokozottan ügyeljünk azok megfelelő védelmére. Egy laptoptáska tökéletesen megfelelhet ennek a feladatnak, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választunk. Mielőtt ugyanis meghoznánk a döntést, néhány szempontot alaposan végig kell gondolnunk. Ezeket foglaljuk össze az alábbiakban.

Fontos a megfelelő méret

Semmiképp sem érdemes úgy elindulni laptoptáskát, laptophátizsákot vásárolni, hogy nem vagyunk tisztában eszközünk méreteivel. Könnyen lehet, hogy az általunk választott táska túlzottan nagy lesz – és ez még a szerencsésebbik eset. Nyilvánvaló okokból lényegesen rosszabb eset, ha az eszköznél jóval kisebb hordozót vásárolunk, amibe nem fér bele a laptopunk.

Laptoptáska klasszikus

Kifogástalan anyaghasználat

A táska alapanyaga(i) rendkívül fontos szempontot jelentenek a választás során. A termék súlya, mérete és vízállósága elsősorban annak anyagától függ. A boltok polcain általában műanyagból vagy textilből készült termékek találhatóak. Persze mindkét típusnak megvan a maga előnye, illetve hátránya is.

Amíg az előbbiek jóval könnyebbek és vízállóak, sokkal kevésbé tartósak is, mint az utóbbiak, amelyek – noha tovább bírják a gyűrődést – lényegesen nehezebbek, és kevésbé állnak ellen az őket ért nedvességnek – például az esőnek.

Ha szeretünk adni a külsőségekre, ugyanakkor fontos számunkra a tartósság, akkor érdemes egy bőr laptoptáskán is elgondolkozni, amelyek nemcsak strapabírók, hanem kifejezetten elegánsak is. Mivel nem kopnak, illetve fakulnak, ezért a bőrtáskákat akár hosszú évek múlva is ugyanúgy használhatjuk. Sőt, az évek múlásával a bőr olyan patinát kaphat, ami megbízhatóságot, tekintélyt kölcsönöz a megjelenésünknek. A magas minőséget természetesen meg is kell fizetni, de az biztos, hogy ezek a darabok, ha jól választunk, megérik az árukat.

Laptophátizsák elegáns

Praktikum és tárolási funkciók

Sok esetben már akkor a kasszához rohanunk egy termékkel, ami nagyon megtetszik, amint megbizonyosodtunk arról, hogy kényelmesen elfér benne a laptopunk. Ennél azonban óvatosabbnak kell lennünk. A vásárlás során érdemes számításba venni azt is, hogy hány külső vagy belső zseb található a táskán.

Egyes típusokban találhatók külön elválasztók is, amelyek biztosítják az eszköz külön tárolását, és megakadályozzák az esetleges ütközéseket és sérüléseket a tablettel, kulcscsomóval, esetleg az okostelefonunkkal, amelyeket a táska kisebb zsebeiben helyezhetünk el. Számos termékben találhatóak olyan elkülönített részeket is, amelyekben a fontosabb dokumentumainkat és iratainkat is kényelmesen és biztonságosan elhelyezhetjük.

Stílus és elegancia

A stílus sokak számára az egyik legfontosabb szempont, amikor új laptoptáskát választanak maguknak. Ez persze teljesen érthető, hiszen senki nem venne szívesen a kezébe olyan terméket, ami nem illik hozzá, esetleg még kényelmetlenül, kínosan is érzi magát vele. 

A piacon leginkább:

  • sportos,
  • divatos,
  • vagy klasszikus tartók közül válogathatunk.

De mi köztük a különbség?

A sportos táskák az átlagosnál vékonyabb anyagból készülnek, emellett igen könnyűek, azonban nem illenek minden alkalomhoz. Ezzel szemben a divatos modellek trendik, szemrevalók, és több helyzetben vihetjük magunkkal. A klasszikus táskák az előbbi kettőnél sokkal letisztultabbak, ebből kifolyólag főleg azok számára jelentenek megoldást, akik a tartós, mégis hagyományosabb, kevésbé feltűnő darabokat preferálják elsősorban.

Ha viszont biztosra akarunk menni, és a hozzánk leginkább passzoló laptoptartót akarjuk kiválasztani, mindenképp érdemes a felsorolt termékeket külön-külön is szemrevételezni, és csak azután meghozni a döntést.

Könnyen elképzelhető ugyanis, hogy sok pénzt kifizetünk egy táskáért, amiről azt hisszük tökéletes választás, de csak azután derül ki, hogy egy másik típus még annál is jobban áll nekünk.

Laptophátizsák sportos

Legyen kényelmes!

Talán mondani sem kell, de csakis olyan táskát vásároljunk, ami komfortos számunkra - azaz nem megterhelő cipelni, illetve a vállpántja sem nyomja túlságosan a vállunkat. A legjobb, ha olyan termék mellett döntünk, amelynél a vállpánt hossza állítható. Ugyanakkor figyeljünk arra is, hogy a táska se legyen túlzottan nehéz. Így ugyanis kevésbé fogunk elfáradni, ha huzamosabb ideig kell cipelnünk.

Tökéletes ár-érték arány

Számos laptoptartó közül válogathatunk a piacon – az egyszerűbbektől egészen a luxus kategóriáig. Egy termék ára leginkább annak anyagától, súlyától, tartósságától, valamint a stílusától függ. Persze nem érdemes többet költeni rá, mint amennyit megengedhetünk magunknak, de ha egy valóban tartós és jó minőségű táskát szeretnénk, akkor számoljunk azzal, hogy annak ára is borsosabb lesz.