Készletkisöprés! Akár 30-40%-os kedvezmények! Megnézem az akciókat!

Mivel készüljünk a tanévkezdésre?
  2023-07-24 10:30:12

Mivel készüljünk a tanévkezdésre?

Annak érdekében, hogy ne legyen kapkodás sulikezdés előtt, nem árt, ha már nyáron átgondoljuk, hogy mire is lehet gyermekünknek szüksége, mi az, ami nem vált be, mi az, amiből nagyobb vagy praktikusabb kiszerelés kell. Ehhez mutatunk most pár ötletet!

Hátizsák, tornazsák, uzsonnás táska

Ideális esetben jó, ha olyan hátizsákot választunk gyermekünknek, amely pár évig biztosan bírja a strapát, lehetőleg sok cipzárral, zsebbel rendelkezik, hogy a pakolás se okozzon gondot. Sajnos nem lehet azt mondani, hogy az iskolaszerekre féltő gondoskodással tekintenek gyermekeink. Főleg a kisebbek – akik még csak tanulják az iskolai létet – gyakran hagynak el felszerelést, akár tolltartót, vagy tornazsákot is. Ez talán megelőzhető azzal, ha olyan szetteket vásárolunk, amelyeknél a tolltartó, uzsonnás táska, tornazsák egyforma mintájú, színű, így könnyen megkülönböztethető, de mégis összetartozó darabokról beszélünk. Fontos, hogy a tornazsák jól szellőző és praktikus legyen, mert sokszor egy hétig bent van az iskolában, hogy ne kelljen mindig újra bevinni. A tornacipőnek és a zokniknak, pólóknak legyen külön helye. Ami az uzsonnás táskát illeti: sok gyerek szeret az iskolában enni és valójában nem is igénylik azt, hogy a szülők még külön ételt pakoljanak nekik. Aki persze nem szereti annyira a sulis menüt, azoknak érdemes valami egészséges finomságot becsempészni az uzsonnás dobozba. Ma már az uzsonnás dobozt sem szükséges a hátizsákba betenni, hiszen külön uzsonnástáska is kapható.

hátizsák, iskolatáska

Ruházat az iskolakezdéshez: ünneplő, tesi cucc, tornacipő


Nyáron sokat nőnek a gyerekek, így nem csoda, ha sokszor iskolakezdés előtt meglepődünk, hogy az évzárón még tökéletes ünneplő ruha már itt-ott rövid, vagy szűk. Évnyitóra mindenképpen kell egy fehér ing, ahol engedik jó a sötétkék farmer is (ha, nagyon meleg van, a rövidnadrág is jó lehet), lányoknak blúz, szoknya, ha szigorúbb a suli akkor vászonnadrág, szövetszoknya. Sajnos sokszor előfordul, hogy cipőből is újat kell venni. Próbáljunk praktikusan gondolkodni, fiúknak például jó lehet egy sötét tornacipő, vagy sneaker, amit később még az őszi időszakban is tudnak hordani.

És persze nem csak az ünneplő miatt kell újragondolni a ruhavásárlást, hanem a tornacucc esetében is valószínűleg mindenből nagyobb kell majd. Ha az iskolának, vagy a pedagógusnak van különleges kérése (van esetleg egyenpóló, vagy bizonyos szín kell), azt érdemes szem előtt tartani, vagy még időben rákérdezni, hogy biztosan a megfelelő összeállítás kerüljön a tornazsákba. A tornacipővel ugyanez a helyzet, jó, ha kényelmes, rugalmas talpú cipőt választunk a tornaórára, lehetőleg tartsa jól a lábfejet, bokát és lehetőleg jól szellőzzön. Ez persze szintén külön beruházás, mert benti cipő, amely szintén több napig az iskolában lehet, így arra nem számíthatunk, hogy az utcán is hordani fogja majd gyermekünk.

Az iskolai váltócipőknek is jól kell tartaniuk a gyermek lábát. A legjobb, ha belső kialakításukkal megtámasztják a talpat, valamint könnyű, légáteresztő anyagból készülnek, hogy a láb szellőzzön. Érdemes a minőséget szem előtt tartani, hiszen a váltócipő 4-8 órán keresztül gyermekünk lábán lesz.
A váltócipő kiválasztásakor kerüljük azokat a cipőket, amelyeknek magasabb a sarkuk, vagy nehezek. Mind a tornacipő, mind pedig a váltócipő esetében figyeljünk rá, hogy a talp ne csússzon, és ne hagyjon foltot a padlón.

Laptophátizsák, rolltop hátizsák

Kütyük és tartozékok az iskolakezdéshez

Nagyobbaknak, akik már vihetnek, vagy esetleg kell vinniük laptopot, táblagépet az iskolába, nagyszerű megoldás lehet egy jó laptop hátizsák, vagy egy kisebb laptop tok, amit az iskolatáskába tehetnek. Itt azért fontos, hogy ne csak trendi legyen a kütyütartó, hanem kellőképpen védje is a benne lévő értékes eszközöket. Persze a tinik már hajlamosak inkább a divatot választani a praktikum helyett, azért, ha lehet, fordítsunk figyelmet a biztonságra is!