Készletkisöprés! Akár 30-40%-os kedvezmények! Megnézem az akciókat!

Bőrönd színek és stílusok
  2023-07-03 09:00:00

Bőrönd színek és stílusok

Üzleti út, nyaralás, rövid kiruccanás? Minden alkalomra kényelmes és praktikus megoldás a bőrönd!

Akár repülővel, akár autóval esetleg vonattal utazunk. Sok cikkben szó esik arról, ami természetesen kiemelten fontos szempont, hogy milyen anyagú bőröndöt válasszunk. Megvan persze az előnye és a hátránya a keményfedeles és puha verziónak egyaránt. Ugyanígy az ideális formákról és méretekről is gyakran olvashatunk. De mi a helyzet a színekkel és a mintákkal? Bizony ez is fontos egy bőrönd kiválasztásánál, főként akkor, ha a támasztott kritériumoknak több bőrönd is megfelel. Arról nem is beszélve, hogy a stílusunk része a bőröndünk és egy különlegesebb darabot soha nem kell majd órákig keresgélni, azonnal felhívja magára a figyelmünket.

matt, vagy fényes bőrönd?

Matt vs. fényes bőröndök

Mindenki ismeri a szokásos, klasszikus bőrönd színeket. A fekete, kék, bézs mindig elegáns kiegészítője tulajdonosának, akár kemény akár puhafedeles bőröndről legyen szó. A keményfedeles bőrönd esetében talán még szebben mutatnak ezek a színek, hiszen sok esetben kapnak egy különleges fényt, vagy éppen matt kialakításuk miatt mutatnak jól. A matt fényezés igen trendi manapság, így a bőröndöknél is megjelent ez a stílus, ami valljuk be, valóban letisztult dizájnt ad a poggyásznak. Ennek a „továbbfejlesztése” amikor a matt keveredik a fényessel, ez bizony már magas szintű eleganciát és divat tudatosságot jelent. Ugyanitt az önmagukban mintás bőröndök is rendkívül jól mutatnak, hiszen a süllyedő és kiemelkedő 3D hatásnak köszönhetően igazán feldobják még akár egy egyszerű színben is a poggyászunkat, vele együtt a megjelenésünket. A matt és fényes textúra a színeket is sokkal jobban kiemeli.

Harsány, vagy klasszikus bőrönd?

Harsány színek vs. klasszikus tónusok

A konzervatív és rendszerető utazók nyilván a klasszikus stílust és színeket részesítik előnyben. Így a szokásos színvilágot használják nemcsak ruházatuk, de a bőröndök kiválasztásakor is. Ugyanakkor az extrém, élénk színeknek is vannak előnyei! Először is: biztosan hatással vannak a hangulatunkra. Ha egy színes, vagy kanári sárga bőröndöt választunk, máris pozitív hullámok hatnak ránk már pakolás közben is. Nagyon szép és nyugalmat sugárzó szín a világoskék, vagy a halványlila. Egy élénk terrakotta szín is szuper lehet, ha szeretnénk feldobni a poggyász-kollekciónkat.
Üzleti útra valóban alkalmasabb egy visszafogott bőrönd, mert ebben az esetben nagyon fontos a klasszikus megjelenés és persze az is, hogy komolyan vegyenek minket. Nem árt, ha van egy ilyen bőröndünk is, ha munkaügyben kell utaznunk.

Milyen a tökéletes bőrönd szín?

Tippek bőrönd mániásoknak

Ha már utazunk, persze utazzunk stílusosan! Poggyászunk kialakítása határozottan befolyásolja a hangulatunkat és a közérzetünket. Az egyedi bőröndök vásárlásának nagy előnye, hogy könnyebb megtalálni őket a futószalagon és nehezebb őket összetéveszteni a többi bőrönddel. A sötét és tömör csomagoknak is van persze egy erős oldala – lassabban koszolódnak, és elegánsan néznek ki. Aki sokat utazik munkaügyben, de szabadidejében is, annak érdemes kétféle stílusú bőröndöt választani. Így az egyik lehet klasszikus és letisztult, a másik pedig bohókás, színes. A már említett 3D minták is különlegessé tehetik poggyászunkat, ebben az esetben nem is kell, hogy különleges színe legyen a bőröndnek, mert ez magában is gyönyörűen mutat.
Bőrönd szabályok

Bőrönd szabályok

A szín és a design korábban kevésbé volt szempont egy-egy bőrönd kiválasztásakor. Manapság egyre fontosabb, hogy hozzánk illő „útitársat” válasszunk. Azért ne feledkezzünk meg a bőrönd kiválasztásakor fontos egyéb szempontokról sem. Ilyen például a méret, amely kiemelt tényező lehet, főleg akkor, amikor repülővel utazunk és persze a pakolás szempontjából is. Ebből következően bőröndünk lehetőleg legyen sok rekesszel, cipzáras résszel ellátva, hogy praktikusan tudjuk a helyeket kihasználni a pakoláshoz. Egyes ruhadarabok esetében jó, ha van olyan része a bőröndnek, ahol kevésbé gyűrődnek a kényes anyagok, a rendelkezésre álló helynek és az ügyes hajtogatásnak köszönhetően.

A bőrönd fogantyú kialakítása is fontos ismérv. Csábító egy szép, piros bőrönd, ha rendkívül olcsó, de gondoljuk meg alaposan, érdemes-e kockáztatni? Könnyen pénzkidobás lehet a vásárlás vége, ha nem törekszünk arra, hogy minőségi bőröndöt vegyünk maguknak. Méghozzá olyat, amellyel elkerülhetjük a bosszantó baleseteket, és a velük járó felesleges macerákat, mint amilyen a bőrönd fogantyújának javítása.

A funkcionalitás tehát kiemelten fontos amikor bőröndöt választunk, így a legjobb, ha egyfajta ideális egyensúlyra törekszünk. Legyen a bőröndünk praktikus, és illeszkedjen az egyéni stílusunkhoz!