Készletkisöprés! Akár 30-40%-os kedvezmények! Megnézem az akciókat!

Iskolatáskák kicsiknek és nagyoknak
  2023-07-28 12:26:37

Iskolatáskák kicsiknek és nagyoknak

Ha viszont több évre tervezzük a táskavásárlást, érdemes strapabíró, jól kihasználható hátizsákot választani. Hoztunk néhány szempontot, amelyet érdemes figyelembe venni a választás során!

Hátizsák kicsiknekJátékos formatervezés és ergonómia a legkisebbeknek

Az első osztályosok izgatottan várják az iskolakezdést, az első év sok szempontból is meghatározó számukra. Tegyük emlékezetessé ezt az első évet egy különleges iskolatáskával, amellyel vidáman és magabiztosan lépik át az iskola kapuját! Mivel épphogy elhagyták az óvodát, számukra még fontos a játékos formatervezés. Válasszuk ki közösen az új hátizsákot és az egyéb kiegészítőket. Választhatunk teljes szettet - iskolatáska, tolltartó, tornazsák, uzsonnás táska, kulacs - a kedvenc mesefiguráikkal vagy színes mintákkal díszítve. Az éppen aktuális mesehősökkel díszített táskákból biztosan sok lesz az osztályban. Ha nem szeretnénk, hogy elkeveredjen, tegyünk rá címkét a gyerek nevével vagy olyan jelöléssel, amit ő is gyorsan felismer, amíg nem tud olvasni.

Az ergonómia is rendkívül fontos ebben a korban, hiszen az egészséges testtartás kialakítása már a kisiskolásoknál elkezdődik. Fontos, hogy olyan táskát válasszunk, amelynek a háta belül merevített, kívül párnázott, így megfelelően tartja majd a hátat, miközben nem nyomja azt. Az iskolatáska vállpántjai legyenek párnázottak és állíthatók, hogy a táska kényelmesen illeszkedjen a kicsi vállakra. A derékon és mellkason elhelyezett pántok is segíthetnek a táska stabil és ergonomikus viselésében és az egyenes testtartásban. Fontos, hogy a vállpántokat párhuzamosan állítsuk be, hogy egyformán terheljék a jobb és bal oldalt. Praktikus, ha a táskának kívül és belül is vannak rekeszei, amiben könnyen szortírozhatóak az eszközök, füzetek, így könnyebben megtalálja, amire épp szüksége van.

Vásárláskor ellenőrizzük a csatokat, pántokat, megfelelően rögzíthető-e, könnyen nyitható-zárható-e? Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor végre megvan az áhított táska és az iskolában derül ki, hogy hibás.
Csábító lehet a húzószerkezetes iskolatáska. Azonban a fejlődésben lévő gyermekek esetén kiemelten fontos, hogy a terhelés mindkét oldalt egyformán érje, ezért ha ilyen táskát választunk, ügyeljünk fokozottan a gerinc fejlődésére.

Hátizsák nagyobbaknak

Stílus és funkcionalitás a nagyobbaknak

A felső tagozatosoknak és a középiskolásoknak már jellemzően saját stílusa és ízlése van, és a megfelelő iskolatáska kiválasztása egy módja annak, hogy kifejezzék egyediségüket. A divatos és trendi hátizsákokat gyakran előnyben részesítik, még akkor is, ha nem feltétlenül a legkényelmesebbek. Még ebben az életkorban is fontos az ergonomikus kialakítás, ezért próbáljunk kompromisszumot találni kamasz gyermekünkkel a stílus és a praktikum között. A középiskolások már nagyobb felelősséggel rendelkeznek az iskolai felszereléseik és táskájuk iránt, ezért fontos, hogy az iskolatáska kiválasztásakor őket is bevonjuk a döntéshozatalba. Beszéljünk velük a preferenciáikról, igényeikről.

A középiskolásoknak már több könyvet, füzetet és egyéb eszközt kell magukkal vinniük, így fontos, hogy az iskolatáska sok rekesszel és zsebbel rendelkezzen. Így sokkal átláthatóbb a táska tartalma, mintha csak beleömlesztenék a könyveket, ráadásul így a füzetek is kevésbé gyűrődnek. Manapság már sokan hordanak magukkal laptopot vagy tabletet az órai jegyzeteléshez vagy a projektek elkészítéséhez. Ezért praktikus lehet, ha laptop hátizsákot választunk, amely az eszközök védelmére is alkalmas.
A strapabíró anyagok és a vízálló kialakítás is előnyös, hogy a hátizsák képes legyen ellenállni a mindennapi kihívásoknak és az időjárás viszontagságainak.

A középiskolások számára a stílus és a divat kulcsfontosságú szerepet játszik a hátizsák kiválasztásában. Népszerűek az úgynevezett rolltop hátizsákok, azonban ezeknek nincs merevítése, így a mindennapi iskolai használatra nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb választás. Próbáljuk inkább afelé terelni a gyerekeket, hogy a design táskákat csak olyan napokon használják, amikor kevés tanszert kell cipelniük vagy például különórákra, baráti találkozókra vigyék magukkal.

Színek tekintetében praktikus lehet a fekete vagy sötét színű hátizsák, ezeken kevésbé látszódik meg a por. Szerencsére a gyártók tisztában vannak ezzel a problémával, így a gyártás során használt anyagok könnyen moshatók, ezért a világosabb színű hátizsákok is könnyen tisztán tarthatóak, még ha több odafigyelést igényelnek is.
Laptop táska, laptop hátizsák