Miért jók a bőrönd szettek?
  2022-10-28 10:02:05

Miért jók a bőrönd szettek?

Ha hosszabb útra vagy éppen családi nyaralásra indulunk, szinte biztosan nem lesz elég egyetlen bőrönd – ilyenkor teszik a legjobb szolgálatot a bőrönd szettek. De egy szettnek ezen túlmenően egyéb előnyei is vannak, ami miatt érdemes ebben gondolkodni, ha éppen bőrönd vásárlás tervezünk.

A bőrönd szett

Ma már a magára valamit is adó, minőségi márkák a szóló bőröndök gyártásán túl, súlyt fektetnek arra is, hogy termékeikből komplett szettet kínáljanak. A 2, 3 vagy 4 részes szettek lényege, hogy egymással tökéletesen harmonizáló darabokból állnak össze, melyek:

  • teljes kialakításukban összeillenek: az egyes darabok azonos anyagból készülnek, formájuk, színük, dizájnjuk és szerkezetük egyforma,
  • egymástól arányosan eltérő méretűek a kicsitől a közepesen át a nagyig,
  • készülhetnek puha- vagy keményfedeles kivitelben (az egy szetthez tartozók természetesen ugyanolyanból).

Az bőröndszett bármilyen utazás során jól jöhet, mert ki tudod választani a megfelelő méretű táskát.


Milyen előnyei vannak egy bőrönd szettnek?


Nem is gondolnánk, mennyiféle előnnyel jár egy több darabos bőrönd szett az esztétikai szempontokon túl a praktikusság tekintetében is:


Esztétikai szempontok

  • Igazán stílusos megjelenést biztosít, ha az utazás során egymáshoz tökéletesen illő bőröndöket viszünk magunkkal. Kis odafigyeléssel még arra is van esély, hogy a kézitáskánk, a laptoptartónk vagy a hátizsákunk is ugyanazon márka azonos sorozatába illeszkedjen – bár ez már nem tartozik a szigorúan vett bőröndszett fogalmába, ám törekedhetünk az egységes stílusra, ha következetesen egyazon márka termékeit vásároljuk.
  • Ha a párunkkal vagy az egész családunkkal együtt utazunk, arra ugyanez érvényes: nemcsak stílusos, ha mindannyiunknak egyforma a bőröndünk, de az összetartozás szívmelengető látványát is kelti, nem beszélve ennek praktikus vonzatairól.

Válaszd a térelválasztós modellt és többé nem lesz kupi a bőröndödben.


Praktikus szempontok

  • Az egyforma bőröndöket egyetlen pillantásra könnyű felismerni és beazonosítani, akár a reptéri futószalagnál lessük a csomagjaink felbukkanását, akár épp a csarnokban szanaszét széledt, bőröndjüket húzó gyerekeinket nem szeretnénk szem elől téveszteni.
  • És ami a non plus ultra: a bőröndszettek hihetetlen helytakarékosságot tesznek lehetővé a tárolás során, hiszen üres állapotban a kisebb belehelyezhető a nagyobba, így kettő vagy három bőröndnyi raktér helyett mindössze a legnagyobbnak kell helyet szorítanunk. Igaz ez arra az esetre is, amikor a – többnyire amúgy is szűkös – nyaralóban vagy szállodában kipakoltuk belőle a holmijainkat, és különösen fontos az otthoni hosszú távú raktározása során, ami szinte mindig gondot jelent.

A zárható funkció miatt, teljesen biztonságban tarthatod az értékeidet az utazás során


Szettek gyárilag és egyedileg


Legegyszerűbb megoldás, ha egy gyárilag tervezett és összeállított szettet egyben megvásárolunk – itt nem kell bajlódnunk a méretek is dizájn összeválogatásával, és minden egészen biztosan profi módon fog illeszkedni egymáshoz. Ilyen például a Gabol Zambia 3 darabos puhafedeles bőröndszett. A négykerekes, poliészter borítású bőröndök közül a közepes és a nagy méretű bővíthető is (72/78, illetve 105/115 literes), a 31 literes kicsi pedig a legtöbb légitársaság fedélzetére felvihető.

A Zambia bőröndök könnyedén gördülnek a kerekeiken, húzókarjuk hossza állítható, de a kézifogók segítségével is kényelmesen emelhetők. Zárásuk biztonságos TSA számzárral van megoldva. A bőröndbelső hálós és cipzáras rekeszekkel, valamint ruhaleszorító pántokkal felszerelt, kívül pedig cipzáras pluszzsebek segítik a fontosabb iratok gyors elérését. A spanyol Gabol márka magas minőségéről ismert, amit az is bizonyít, hogy a gyártó a bőrönd szettre 5 év garanciát vállal.

Ha szeretnénk, persze magunk is összeállíthatjuk a számunkra legideálisabb bőröndszettet. Jó alap lehet ehhez például a szintén magas minőségű Roncato márka Flight keményfedeles termékcsaládja, melyből azonos színekben is megtalálhatók a 130 literesre bővíthető L, illetve a szintén bővíthető M és S méretű polypropilén bőröndök. De ugyanígy a Gladiator Ocean bőröndcsaládból is ki tudjuk választani a különböző méretű, azonos stílusú keményfedeles darabokat, hogy összeállítsuk a saját szettünket.