A farsangi, báli szezon kiegészítői
  2024-02-21 10:21:24

A farsangi, báli szezon kiegészítői

Ugyanakkor ebben a fényes, csillogós időszakban talán túlzásba is eshetünk mind az outfiteket, mind pedig a kiegészítőket tekintve. Lássuk, milyen ruhát, kiegészítőt viseljünk a farsangi, báli szezonban!
A farsang, mint az évnyitó partik időszaka, tökéletes alkalom arra, hogy a szokásosnál is csillogóbbá varázsoljuk magunkat. A flitterek, csillámok és fényes anyagok, mint a szatén és a bársony mind-mind nagyon divatosak ebben az időszakban. A kiegészítők terén is széles a paletta: azért a mit mivel és hogyan hordjunk, a túlzó öltözékeket, szetteket előtérbe helyező farsangi időszakban is lényeges kérdés.

farsang, bál, buli
Milyen ruhát viseljünk bálban, farsangi buliban?

A farsangi szezon, amit különféle hivatalos, vagy kevésbé hivatalos partik tarkítanak, tökéletes alkalom arra, hogy tetőtől talpig csillogjunk, ragyogjunk. Az arany, az ezüst és más fémes színek a szezon állandó slágerei, ezért a farsangi ruhák kiválasztásakor érdemes megfontolni a csillogó modelleket. A trendek a pazarul díszített flitteres ruháktól a csillogó anyagból készült elegáns fekete kreációkig terjednek. Amikor a tökéletes ruhát keressük, ne feledkezzünk meg arról, hogy a farsangi outfitnek az esemény jellegéhez kell igazodnia. Egy farsangi bálra válasszunk egy maxi hosszúságú estélyi ruhát, amely valószínűleg tökéletesen illik a parti elegáns dress code-jához. Az a legjobb, ha a ruha egyszínű, elegáns, ezt még mindig feldobhatjuk néhány látványosabb kiegészítővel, nyaklánccal, fülbevalóval. Arra viszont figyeljünk, hogy az összhatás ne legyen közönséges, csiri-csáré!
Ha egy barátunk házibulijára, vagy lazább céges party-ra készülünk, a nadrágos outfit jó választás lehet. Persze ennek a megjelenésnek sem kell nélkülöznie az ünnepélyességet! Amennyiben hatásos megjelenést keresünk farsangra, válasszunk egy elegáns fűzőt, amely csodásan mutat egy laza, magasderekú nadrággal kombinálva. Ehhez a szetthez is jól megy, más outfithez is remekül passzol egy flitteres női blézer. Egy fekete, széles szárú nadrág és egy oversized blézer laza, ámde elegáns stílusról árulkodik.

farsangi, báli ruha

Ékszerek, táskák és egyéb kiegészítők a farsangi szezonra

Minden alkalom esetén feldobják az öltözékünket, de talán farsang idején még hangsúlyosabbak lehetnek a különféle kiegészítők. Persze van különbség aközött, hogy mit viselünk egy laza farsangi bulin és egy elegánsabb bál alkalmával. Ilyenkor jó, ha a kiegészítőket is kellő óvatossággal választjuk ki. A farsangi buliba szuper lehet egy statement nyaklánc, amely nagyon menő és hangsúlyos hatást kelt, jó esetben még a ruhánkat is kiemeli. A bál esetében az elegáns ruha szó szerint ékköve lehet a megfelelően kiválasztott exkluzív ékszer, vagy bizsu. Ugyanígy a táska kiválasztásán is sok múlhat! Fontos, hogy praktikus legyen, ugyanakkor lehetőleg különleges, egyedi darabot válasszunk. Nagyon menők ilyenkor például a borítéktáskák, amelyek rengeteg színben, anyagban kaphatók: bársony, lakkbőr, szatén, vagy flitteres változatokban egyaránt.
Talán ritkábban hordjuk, de egy szép hajdísz, vagy hajtű is csodásan mutathat, főleg egy elegánsabb viselethez. Farsangi, báli időszakban bátran lehet ezekkel is kísérletezni, mert egy szép tollas, vagy köves fejdísz, fejpánt elég figyelemfelkeltő lehet. A kontyokat díszítő hajtűk, hajdíszek megfelelő elhelyezése már több kézügyességet igényel, ezt jobb, ha szakemberre bízzuk, mert félő, hogy hajkoronánk nem lesz tartós az este során.
Azért a maszkokról se feledkezzünk meg! Ha nem is hordjuk az egész buli alatt, igazán titokzatos, egyben feltűnő látványt kelthet egy szépen kidolgozott maszk, amely szintén öltözékünk dísze lehet.

ékszerek

A kiegészítők megfelelő aránya

A különféle kiegészítőket és a ruha jellegét figyelembe véve megállapíthatjuk, hogy ez az időszak bizony nem az egyszerűségről szól! Mégis nagyon sok múlik az arányokon, anyagokon, kivitelezésen és a színeken is. Természetesen az egyéni stílus és a party jellege is meghatározza öltözékünket, valamint az ahhoz passzoló kiegészítőket. Azért tartsuk szem előtt, hogy nem az a cél, hogy az outfitünk és a hozzá választott kiegészítők túlragyogják egymást! Fontos az összhatás, ezért jó, ha választunk egy-két dominánsabb, különlegesebb darabot, a többi pedig lehetőleg legyen némiképp visszafogottabb, még ha farsangról is van szó.