Táskák a téli szezonra
  2023-12-14 08:52:06

Táskák a téli szezonra

Ha viszont nem szeretnénk nagyon kényes, finom anyagú táskát hordani a mindennapokban, akkor érdemes olyan terméket választani, ami ellenáll a rossz időnek, ha kell az esőnek, a hónak egyaránt. Most ezekből válogatunk!

Táskák cseppálló vagy vízálló anyagból

Akár sportosabb, vagy kicsit elegánsabb, nőiesebb táskát szeretnénk, ma már számtalan termékből tudunk válogatni. Amennyiben kifejezetten a téli szezonra keresünk magunknak egy „ellenállóbb” darabot, akkor valószínűleg a cseppálló, vagy vízálló poliészter anyagból készült termékekre esik majd a választásunk. A vízálló táskák, zsákok minőségi anyagokból készülnek, vagy vízálló réteggel vonják be a felületüket és úgy kerülnek kialakításra, hogy egy csepp vizet se engedjenek át, ezzel szárazon tartsák a bennük lévő holminkat. Iskolatáskák, kirándulótáskák készülnek többnyire ilyen módon, tehát meghatározott célra és hosszú távon nyújtanak megoldást a vizes időjárás ellen.

hátizsák vízálló

A cseppálló anyagból készült táskák, hátizsákok az előbbieknél kevésbé ellenállóak, ugyanakkor kialakításuk, anyaguk jellemzően finomabb, szebb, esztétikusabb, így, ha különlegesebb darabot szeretnénk, akkor megéri inkább ezt a típust választani. Ha nem kirándulunk vele extrém körülmények között, vagy nem tartózkodunk órákat a hóesésben, akkor ez az anyag is szuper jól bírja majd a téli kihívásokat! Irodába, munkahelyre, de akár egy-egy lazább bulira és összejövetelre is tökéletesek ezek a fazonok, egészen az átvetős, vagy sima válltáskán keresztül az övtáskákig széles skálán mozog a választék.

válltáska cseppálló

Környezettudatosság, PVC mentes anyagok

Most, hogy a fenntarthatóság és a környezettudatosság egyre inkább központi témaként szerepel mindenhol, fontos szót ejtenünk a különféle PVC mentes anyagokból készült termékekről is. Ezek szintén kevésbé kényesek, mint az eredeti bőrből készült társaik, viszont sok esetben jobban bírják a „gyűrődést”. Mivel bőrhatású, szintetikus bőrből készülnek, kiválóan passzolnak elegánsabb, csinosabb outfithez is. Sőt nem kell mindig a borongós feketét választani, ilyenkor télen is érdemes pár színesebb, különlegesebb darabot beszerezni! Nagy előnye a szintetikus anyagú táskáknak, hogy nem kell miattuk annyit aggódni, jóval több külső hatást kibírnak, nem beszélve arról, hogy ár/érték arányban is kedvezőbbek, mint a valódi bőrből készült táskák.

női táska szintetikus bőr

Tisztítás, karbantartás

Mivel már korábbi cikkünkben szót ejtettünk a valódi bőr ápolásáról, tisztításáról, most legyen szó a szintetikus bőrről is. A műbőr gondozása viszonylag egyszerű, és a megfelelő lépésekkel könnyedén megőrizhetjük kedvenc kiegészítőink minőségét az elkövetkező években, azaz hosszú távon. A makulátlan táska titka, a rendszeres ápolásban, odafigyelésben rejlik. Mint minden más anyag, a szintetikus bőr is felhalmozhatja a port és a szennyeződéseket, amit tehát bizonyos időközönként le kell törölni róla. Ehhez elegendő áttörölni egy puha ruhával vagy szivaccsal. Ha a műbőr foltos vagy piszkos lesz, enyhe szappanos vízzel tisztíthatjuk meg. Használjunk enyhe szappant és vizes oldatot, illetve arra kifejezetten ügyeljünk, hogy ne használjunk túl sok vizet, mert a túl sok nedvesség károsíthatja az anyagot. Ami fontos, hogy kerüljük az erős vegyszerek használatát, mert a szintetikus bőr érzékeny a különféle vegyszerekre, és könnyen megsérülhet. Ne súroljuk és semmiképpen se használjunk fehérítő szereket a tisztításhoz!

Ami még fontos lehet és általában kevesen tudják: a szintetikus bőrt óvni kell a közvetlen napfénytől! Ez az anyag ugyanis hajlamos kifakulni, ha közvetlen napfény éri. Ezért a legjobb, ha távol tartjuk azoktól a helyiségektől, ahova erősen besüt a nap, azaz ablakoktól, terasztól, bármely más olyan helytől, ahol közvetlen napfénynek lehet kitéve.

Lényeges szempont még, hogy miként tároljuk megfelelően ezeket a táskákat. A legjobb, ha száraz, hűvös helyen „pihen”, amikor éppen nem használjuk. Semmiképpen se tároljuk olyan helyen, ahol nedvességnek vagy szélsőséges hőmérsékletnek lehet kitéve. A műbőr gondozása egyszerű, és jelentősen meghosszabbíthatja élettartamát, ha viszonylag rendszeresen szánunk egy kis időt az ápolására. Ezekkel az egyszerű lépésekkel hosszú évekig élvezhetjük a megvásárolt termék minőségét és tartósságát.
A téli szezonban persze gyakrabban kell gondozni a táskáinkat, ahogyan a cipőinket is, de egészen biztosan meghálálják az odafigyelést azzal, hogy még sok-sok éven át megbízható társaink lesznek!