Készletkisöprés! Akár 30-40%-os kedvezmények! Megnézem az akciókat!

Legjobb nyaralóhelyek hazánkban
  2023-06-16 19:47:05

Legjobb nyaralóhelyek hazánkban

Mikor és hova menjünk nyaralni? Egyáltalán mikor kezdjük megtervezni az utat, lefoglalni a szállást? Minden évben örök dilemma a nyaralás megtervezése…Persze sok mindentől függ, hogy hova megyünk és mivel töltjük a szabadidőnket a nyaralás ideje alatt. Van, aki lazítani, napozni szeret, de van, aki szívesen megy kirándulni, túrázni, vagy várost nézni. Sokan igyekeznek a nyugisabb napokat aktív pihenéssel keverni a vakáció alatt. Családdal, kicsi vagy nagyobb gyerekekkel szintén nem mindegy hova megyünk, hiszen az a cél, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást, szórakozást. Magyarországon is rengeteg olyan helyet találhatunk, amelyet még kevesen fedeztek fel. Most ezekből mutatunk párat!

Glamping

Kemping vagy glamping?

Az oly népszerű balatoni kempingezés még mindig nagyon sok embert, családot vonz a nagy tó partjára. Rugalmas és pénztárcabarát megoldás ez családoknak, autóval jól megközelíthetőek ezek a kempingek és ma már nem is szükséges sátrat vinni, mert konténer, vagy faházakban is van lehetőség aludni. Szabadon kirándulhatunk, vagy strandolhatunk is, nincsen semmilyen kötöttség, a gyerekek pedig élvezik a természetet.
A kempingezés mellett az utóbbi időben elterjedt az ún. glamping is. A glamping szó jelentése két angol szó, a glamour és a camping szavak összeolvadásából keletkezett, jelentése nyersfordításban luxuskemping. A világ minden táján egyre elterjedtebbek a glamping stílusában megépített szálláshelyek, melyeknek sok előnye van a hagyományos szállodákkal szemben. Ez azt jelenti, hogy a sátor nyújtotta szabadságot, egy ötcsillagos szálloda kényelmével ötvözi ez a megoldás. Előnye, hogy nem rongálja a környezetet, nem kell komoly átalakításokat végeznünk az építmény környezetében, hogy a szálláshelyet létrehozzuk. A magyarországi glamping leginkább a jurta szállás hagyományaira épít. Hazánkban a Dunakanyarban, a Balatonon, Orfűn, Szálkán, Ruzsatanyán vagy Noszvajon is találhatunk ilyen típusú glamping szállást. A luxus körülményekhez itt többnyire jó minőségű különleges ételeket is kóstolhatunk, és természetesen a wellness program is garantált.

Luxus glamping

Falusi turizmus

A falusi turizmus az egyik legalkalmasabb módja annak, hogy közvetlenül megismerhessük egy-egy tájegység életét és kultúráját. A falusi turizmus egy sajátságos formája a turizmusnak. Leginkább vidéki, csendes, nyugodt, a város és a nyüzsgő üdülőhelyek zajától távol lévő, eldugottabb helyeken találhatók ezek a szálláshelyek. A falusi, tanyasi vendéglátás teszi lehetővé ezt a működést, amely magában foglalja a szállást, az étkezési és a programszervezési szolgáltatásokat is.

A falusi turizmus a városlakó ember találkozása a természettel és a falusi hagyományokkal. A városi ember alapvető igénye, hogy újra felfedezhesse azt a helyet, ahol egykor az ősei élték tevékeny mindennapjaikat. Ezért a falusi turizmusra berendezkedő falvak többnyire vonzó természeti környezetben kapnak helyet. Ez a turisztikai forma a szálláson, étkezésen és programokon kívül magában foglalja a mezőgazdaságot, a népi kultúrát, a folklórt, a népi építészetet és mesterségeket.

falusi turizmus

Annál vonzóbb a falusi turizmus részét képező falu, minél szebb és harmonikusabb környezetben fekszik. A vonzást jelentő előnyök közé tartoznak a jó táji adottságok, mint az erdők, rétek, vízpartok közelsége vagy az érintetlen természet. Ugyancsak turistacsalogató, ha a faluban és környékén bemutatásra kerülnek a népi mesterségek. Hiszen ez nagyszerű lehetőséget nyújt a vendégek számára, hogy a programok részeként kipróbálhassák ezeket a paraszti mesterségeket. Ha családdal indulunk útnak akkor a gyerekeknek külön élmény a tanya világa az ott élő állatokkal.

Persze falusi turistáskodásunkat is keverhetjük városnézéssel! Ha a közelben található bármilyen érdekesség, vagy történelmi látnivaló, persze oda is érdemes ellátogatni.
Ezek a csodás helyek megtalálhatók Magyarország szinte összes régiójában, de talán kiemelnénk közülük Nógrád és Somogy megyét az Őrséget, vagy a Nyugat-Dunántúlt.

Kemping

Vissza a természetbe!

Akik nem szeretnék egy szállodában tölteni a nyaralást és inkább a természetbe vágynak, azoknak kiváló választás lehet a kemping, glamping, vagy a falusi turizmus adta élmények és a természet-közelsége. Itt kellően lelassulhatunk, feltöltődhetünk és ha családdal megyünk a gyerekek is biztosan jól érzik majd magukat. Az utazás és kirándulás kellékeiről azonban ezúttal sem feledkezzünk meg, mindenképpen vigyünk magunkkal egy praktikus hátizsákot!