Hasznos és elegáns ajándék ötletek
  2022-11-24 13:43:19

Hasznos és elegáns ajándék ötletek

Még a rutinos ajándék-beszerzők számára is feladja időnként a leckét, hogy kinek mit vásároljanak a jeles napokra. Időnként az ajándék ötletek egyáltalán nem jönnek könnyen. Hányszor előfordul, hogy csak állunk tanácstalanul, és elképzelésünk sincs, mi lenne a megfelelő ajándék egy kolléganőnek, vagy mi az, ami izgalmas meglepetés egy barátunknak?
Amellett, hogy az ajándékozás a szeretet megnyilvánulása, így sem a mérete, sem az értéke nem szempont, sokan vagyunk úgy vele, hogy szeretnénk a megajándékozottnak valami hasznosat adni, amire szüksége van, amit használni is tud a mindennapokban.
Ennek tükrében összeállítottunk egy listát, hogy milyen ajándékok jöhetnek szóba, amelyek, nem csak minőségi darabok - így hosszú távon is a szeretteinkkel lesznek - hanem elegánsak, és hasznosak is.


Esernyő


Az esernyő éppúgy lehet a megjelenésünk fontos kiegészítője, mint a táska, az öv vagy akár a sál. Valószínűleg senki nem szeretne vicces-kínos szituációba kerülni, amikor hirtelen elered az eső, de csak a gyerek mesefigurás ernyője van épp kéznél. Egy minőségi esernyő biztos, hogy hosszú éveken át hasznos kiegészítője lesz a ruhatárnak. Hölgyek esetében praktikusabb a kisebb méretű ernyő, amely könnyen elfér akár egy kézitáskában is. Személyiségtől, stílustól függően választhatunk egyszínűt vagy színes, mintás verziót is ajándékba. A férfi esernyők esetében színben sokkal kevesebb a lehetőség, általában sötétszürke vagy fekete, de a technikai jellemzőiket tekintve ugyanúgy megtalálhatóak a kisebb és nagyobb változatok, valamint az automata, félautomata és kézi nyitású esernyő változatok egyaránt.

Az esernyő, ami valljuk be mindig jól jön


Kasmír sál


Nőknek és férfiaknak is elegáns ajándék lehet egy puha, meleg kasmír sál. Stílusos kiegészítője tud lenni például egy szövetkabátnak, de tavasszal és ősszel, akár még a bőrdzsekihez is jól passzol. Ha kesztyűt is választunk mellé, akkor egy teljes téli szettet ajándékozhatunk. Az utóbbi években újra nagyon divatossá váltak a puha báránynappa bőrből készült kesztyűk klasszikus vagy sportos változatban. A megszokott fekete és bézs/taupe színek mellett egészen élénk változatokban is kaphatóak: sárga, pink vagy például sötétzöld. Ha különlegesebb bőrből készült kesztyűt választanánk, a kínálatban valódi piton és nappa bőr keveréket is találhatunk.

A kasmír sál, ami igazán elegáns ajándék


Kabin táska, laptop táska


Azok számára, akik gyakran utaznak, pompás ötlet lehet egy kabin méretű bőrönd vagy hátizsák. Azonban a választásnál figyeljünk rá, hogy lehetőleg olyan méretet válasszunk, amelyet a legtöbb légitársaság elfogad. Ha üzleti útról van szó, a laptoptáska is jól jöhet vagy egy olyan hátizsák, amelyben a laptopot is biztonsággal szállíthatjuk, plusz még a töltő, iratok és egyéb szükséges technikai felszerelés is kényelmesen elfér.

A táska, amely igazán kíváló ajándék bárki számára.


Pénztárca, kártyatartó


A minőségi, bőr pénztárca mindig jó ajándék. Mivel nem szezonális jellegű, ezért biztos, hogy aki kapja, egész évben tudja majd használni. Amit érdemes figyelembe venni a választáskor, hogy hölgy vagy úr fogja majd használni. Táskában, nadrág vagy kabátzsebben hordja? Jelenleg milyen típusú pénztárcát használ és mennyire elégedett vele? Fontos szempont lehet, hogy legyen benne külön aprópénz tárolására alkalmas rekesz: cipzáras vagy kapcsos. A kártyák és iratok, valamint a papírpénz tárolására is legyen benne elegendő hely. Sokan szeretik a legfontosabb irataikat, bankkártyát és némi aprót egy helyen tárolni. Mások számára viszont bőven elegendő egy vékonyabb pénztárca, ami a papírpénz és a kártyák tárolására alkalmas.

A pénztárca, amely igazán praktikus ajándék.


Neszeszer, táska rendszerező


Elképzelni sem tudjuk, mi minden férhet el egy női táskában. Rendet tartani vagy gyorsan megtalálni benne azt, amit éppen keresünk, szinte lehetetlen. Éppen ezért kiváló ajándék lehet a táskarendszerező, amely kis zsebekkel, tárolókkal rendelkezik, így könnyen és gyorsan áttekinthetővé teszi a táska tartalmát. Praktikus minden olyan táskába, amely nem rendelkezik egyéb tároló fakkokkal, illetve akkor is hasznos, ha szeretnénk megóvni a táska belsejét a karcolódástól, koszolódástól. Rendszerezésre egy kisebb neszeszer is alkalmas lehet: ezekben tárolhatjuk a sminkeket vagy az iratainkat. A nagyobb neszeszerek már önálló, elegáns ajándékként is megállják a helyüket, hiszen a legtöbb hölgy szereti a dolgait szép helyen tárolni.

A neszeszer, ami utazáshoz is kiváló, de a mindennapokban is jól jön.


Gourmet csomagok


A tél és az ünnepek közeledtével megjelennek a limitált gourmet csomagok is. A különleges tea és édesség válogatások mellett, az elmúlt években nagy sikert aratnak a lekvár és chutney különlegességek is. A csípősebb ízeket kedvelők számára, pedig remek választás lehet a chili szósz vagy chili zselé. Legyen akár édes, akár sós, csípős változat, bátran kínálhatjuk a húsok mellé. Persze érdemes figyelni a minőségre, sajnos nem minden arany, ami fénylik. Manapság lassan már közhelyes a kézműves jelzővel ellátott termék, holott ezeknek a termékeknek a varázsa a kisszériás gyártásban és a személyes odafigyelésben rejlik. Ha ilyen jellegű ajándék beszerzésén gondolkodunk, mindenképp olvassuk el a neten a termékről írt véleményeket, értékeléseket vagy ha tehetjük, kóstoljuk meg magunk is.