Szilveszteri smink
  2023-12-18 00:00:00

Szilveszteri smink

Készülődés a szilveszterre

Természetesen a helytől, helyszíntől és magától az eseménytől is függ, hogy milyen ruhát és sminket választunk. Jó, ha ezt előre megtervezzük és még jobb, ha hagyunk magunknak választási lehetőséget. Tehát, ha elutazunk pár napra és otthonunktól távol töltjük a szilvesztert, akkor az a biztos, ha többféle ruhával és az azokhoz passzoló smink variációkkal készülünk. Kényelmesen pakoljunk egy kozmetikai táskába, avagy beauty bag-be, amiben biztonságban vannak a törékeny szemhéjfesték palettáink, púdereink, alapozóink egyaránt. Ha még a frizuránkat is mi magunk készítjük, akkor pláne nagy segítség egy ilyen táska, melyben a hajápoló szereink is elférnek.

beauty bag, kozmetikai taska

Elegáns ruháinkat helyezzük egy többrekeszes bőröndbe, ahol tutira nem gyűrődnek, vagy vihetjük külön egy kisebb bőröndben is, ha kényesebb darabokról van szó.

bőrönd

Hangsúlyok a sminkben

Ünnepi alkalmakkor nem baj, ha a smink egy kicsit merészebb, extravagánsabb. Persze, fontos a harmonikus összhang, tehát ne legyen minden túlzottan hangsúlyos. Ilyenkor előkerülnek a csillogó paletták, highlighterek, erősebb, dominánsabb színű rúzsok. Az ünnepi smink tekintetében nem szükséges eldönteni, hogy szem-vagy szájhangsúlyos sminket szeretnénk-e készíteni, mert itt aztán minden belefér! Nyilván azért egyéniség és stílusfüggő is, hogy milyen típusú sminket választunk. Nem utolsó sorban pedig ideális, ha a ruhánkkal is harmóniában van az arcunk. Amennyiben erőteljesebb sminket szeretnénk, íme néhány tipp, amellyel könnyebb a választás:

Vörös, esetleg mélybordó, burgundi, vagy élénk pink ajkak?

Rendkívül dominánsak és nem mellesleg nehéz szépen feltenni az ilyen színű rúzsokat. Sőt, sokszor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nekünk nem állnak jól ezek a színek. De nem szabad feladni, mert lehet, hogy eddig rossz árnyalatokat választottunk. Itt az ideje kísérletezni! Legyen fényes vagy matt hatású, az erős, élénk rúzs szinte elengedhetetlen az ünnepi időszakhoz, így a szilveszterhez is. Kellő rutinnal pedig szépen felkenhetjük, így nem árt gyakorolni! Viszont arra figyeljünk, hogy ha már egy ilyen típusú rúzst választottunk akkor az mindig legyen nálunk, mert nagyon csúnya, igénytelen benyomást kelt, ha lekopik!

Füstös szemek

Szintén sokan tartanak tőle, mert azt gondolják, nehéz szépen elkészíteni, félnek az elkenődéstől, maszatolódástól. Ezt könnyen megelőzhetjük, ha szemhéjfesték alapot használunk. Ma már számos videó segít megmutatni, hogyan készítsünk klasszikus, füstös szemet, de ha ezzel nem szeretnénk pepecselni, akkor egy sima fekete szemhéjtus is sokoldalú tud lenni. Tulajdonképpen nem számít, hogy melyiket választjuk, az elbűvölő tekintet garantált!

csillogó szemek

Csillogó tusvonal, az új trend

Egy teljesen alap sminkhez is szó szerint ragyogóan mutat a csillogó tusvonal. A legjobb, ha élénk színeket választunk, mert azok tükrözik a legjobban a csillogást! Viszont akkor lehetőleg a tus színével harmonizáló szemhéjfestéket használjunk, nem szerencsés egy pink és egy narancssárga kombó, hacsak a ruhánk nem igényli az extrém színes sminket.

Smink és ruha összhangja

Ha már a sminkekről van szó, akkor azért ejtsünk pár szót a ruha és smink kapcsolatáról is. Azt biztosan leszögezhetjük, hogy van, ami előnyös, ha visszaköszön. Jól mutat, ha egy kiegészítő színét belecsempésszük a rúzs kiválasztásába, vagy játszunk az árnyalatokkal a szemfestéket illetően. Kísérletezhetünk továbbá a komplementer színekkel is, mint például egy kék ruha narancs rúzzsal, de természetesen itt is bizonyosodjunk meg róla, hogy valóban jól áll-e nekünk egy ilyen színkombináció.
Ha kicsit merészebbek vagyunk, a sminkszínekben bátran kísérletezhetünk a színpárokkal. Válasszunk bármilyen, egymáshoz passzoló árnyalatot, a hatás sokkal intenzívebb, izgalmasabb lesz. Itt sem kell rögtön nagy felületekben gondolkozni, már egy semleges szín mellett is szerepelhet egy leheletnyi komplementer szín, vagy egy analóg színkombinációban (a színkörön egymás mellett elhelyezkedő 3-5 színből álló csoportot nevezzük analóg színeknek: egy domináns, egy alátámasztó és az első kettő keveréke vagy egy belőlük kiemelkedő szín alkotja. Ezek a természetben is megfigyelhetőek, például a színátmenetes virágok esetén) visszaköszönhet egy gondolatnyi a ruha színéből.